Imagini uluitoare! Președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, beat, amenință, jignește și agresează un polițist local

Oamenii sunt obișnuiți cu politicienii așa cum îi văd prezentați la televizor, sau în postări bine aranjate în mediul online. Nu ar trebui să se lase păcăliți, imaginea reală a politicienilor, cea din spatele camerelor de filmat, diferă mult.

Este și cazul președintelui Consiliului Județean Constanța (CJC), Mihai Lupu. Marele șef de județ este un exemplu perfect, pentru tipul de individ care s-a transformat dintr-un ”nimeni al comunismului” într-un prosper om de afaceri, politician cu funcție înaltă, mason, etc., în capitalism.

Moldovean la origine, Mihai Lupu a ajuns în Dobrogea în postura de lăcătuș mecanic, la rafinăria Petromidia de la Năvădari. Tranziția l-a transformat în mare ”economist”, i-a adus studiile superioare la o facultate pe care nici n-o visase până atunci, și pe care avem dubii că a frecventat-o cu adevărat. Ba chiar l-a făcut ”doctor” al Universități din Chișinău. Mulți doctori a mai produs Chișinăul… prin România. 

Așa avea să se transforme sub noua orânduire democratică, un simplu lăcătuș mecanic în parlamentar liberal, iar mai recent, în președinte al Consiliului Județean Constanța.

Bineînțeles, în paralel, Mihai Lupu a devenit și milionar în Euro, după ce a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni la o importantă fostă societate de stat, numai el știe cu ce bani, întreprindere care odată ajunsă în posesia lui Mihai Lupu a fost „binecuvântată” cu zeci de contracte din bani publici. 

Un singur lucru n-a schimbat Mihai Lupu în tranziția sa de la comunistul sărac la capitalist de lux, caracterul de om mic. Iar imaginile pe care vi le prezentăm, în exclusivitate, arată exact asta.

Ce prezintă imaginile video?

Ne aflăm în anul 2021, în data de 17 noiembrie. Este ora 4 dimineața, într-o zi de miercuri.

În mod normal, în doar câteva ore, președintele CJC ar trebui să se prezinte la birou și să muncească pentru „fraierii” care l-au trimis în funcție. Dar nu, este 4 dimineața și președintele CJC se retrage spre domiciliu, băut bine, însoțit de un șofer de ocazie.

Mihai Lupu locuiește într-o casă imensă, cu vedere la mare, lângă vila Suțu, în zona peninsulară a Constanței. Și, așa cum ne amintim, la momentul respectiv zona veche a orașului era închisă cu bariere, accesul fiind îngâduit doar șoferilor care puteau face dovada că dețin permis de acces pentru rezidenți.

Așa stabiliseră liberalii, colegi de partid cu Mihai Lupu, printr-o hotârâre a Consiliului Local din 15 noiembrie 2021. 

De aici începe circul, pe care-l puteți urmări în imaginile alăturate. Astfel, la bariera instalată lângă Lupoaică, accesul în Peninsulă era supravegheat de angajatul unei firme de pază, anume tocmită de municipalitate, și de polițistul local Andrei Rădulescu.

Acesta din urmă este abordat inițial de șoferul de ocazie al președintelui CJ: ”Vreau doar să-l duc acasă și plec, nu stau…”, i se șoptește polițistului, care refuză să încalce regulile.

Imedita, din mașină încep să se audă strigăte. Președintele CJC, Mihai Lupu, îl cheamă la ordin pe polițist: ”Ia vino încoace bă! Ia vino încoace!” Lupu se comportă precum un jupân și încearcă să-și rezolve problema direct din mașină, fără să se deranjeze să coboare. Totuși, polițistul local rămâne neclintit în fața presiunilor.

Urmează clasicul ”Cum te cheamă pe tine?” 

Nici această întrebare nu-l intimidează pe polițist, așa că Mihai Lupu ordonă șoferului să blocheze pur și simplu bariera cu mașina, în timp ce se apucă deja să dea telefoane pentru a-și facilita accesul.

Nu contează nici faptul că o tânără vrea să intre, având permis și tot dreptul să treacă. Lupu e atât de penibil încât susține, în beția lui, că femeia din spate l-a blocat. E nevoie de rugămintea tinerei să i se facă loc, și de înțelepciunea șoferului care se retrage din fața barierei.

Apoi, Mihai Lupu trece la un alt nivel al intimidării, întâlnit adesea în imaginile cu cocalari. Îl sună pe primarul Constanței, Vergil Chițac, la 4 dimineața, și insistă ca polițistul să aibă o discuție cu exact primarul care impusese regulamentul.

Polițistul refuză, așa că nivelul de intimidare mai urcă o treaptă, însoțit de o serie de jigniri specifice caracterelor mici: ”Prostule, idiotule, cretinule. Ești cel mai prost om pe care l-am văzut în viața ta.” 

Evident, au urmat și amenințările prin care polițistul află că ”de mâine nu vei mai fi acolo””săptămâna viitoare nu vei mai fi nimic, idiotule”.

Totul culminează cu un moment în care președintele Consiliului Județean îl lovește pur și simplu pe polițist. Suntem la un pas de-o bătaie în toată regula, dar intervine din nou șoferul care îi desparte pe cei doi.

Simțind că situația poate scăpa definitiv de sub control, polițistul solicită prin stație sprijinul colegilor săi, moment în care Mihai Lupu decide că poate merge acasă și pe jos. Locuiește la doar cinci minute distanță. 

Infracțiuni pe bandă rulantă

În doar câteva minute, după cum oricine poate constata, președintele Consiliului Județean a comis o serie de infracțiuni. Ar fi un caz simplu, pentru orice procuror, mai ales că imaginile sunt grăitoare: trafic de influență, amenințare, deranjarea liniștii și ordinii publice și o infracțiune de ultraj clară ca lumina zilei.

Cu toate acestea, de mai bine de un an de zile, imaginile prezentate au stat pitite într-un sertar. Nimeni nu a avut curaj să-l tragă la răspundere pe președintele Consiliului Județean. Cu siguranță, Vergil Chițac știa în detaliu tot ce s-a întâmplat în dimineața cu pricina, dar a tăcut mâlc. Doar nu era să-și toarne colegul de partid, nu?

Contextul absurd al acestei povești a fost generat, culmea, chiar de colegii lui Mihai Lupu. Pentru că, așa cum aminteam, absurdul regulament de acces în centrul vechi, anulat ulterior în instanță, este opera primarului liberal Vergil Chițac și a echipei acestuia. 

Pe lângă tot contextul absurd dezvăluit de aceste imagini, avem de-a face și cu mentalitatea unui jupân, fenomen lesne de sesizat la Mihai Lupu care încearcă să-și rezolve problema printr-un simpu telefon dat primarului. Asta se întâmpla în Constanța anului 2021, la 32 de ani de la revoluție, cu libreralii la putere!

Într-o lume normală, odată cu apariția acestor imagini, Mihai Lupu ar trebui să-și prezinte demisia. Partidul Național Liberal ar trebui să-i retragă imediat sprijinul politic și să se disocieze urgent de un asemenea comportament.

USR ar trebui să nu mai sprijine activitatea politică a președintelui Mihai Lupu în Consiliu Județean, doar această formațiune politcă a iventat sintagma ”fără penali în funcții publice”, nu?

PSD-iștii ar trebui să condamne atitudine de vătaf grobian, intolerabilă, din partea unui președinte al CJC.

Nimic din toate astea nu se vor intampla. Va fi liniște ca de fiecare dată. Urmăriți cu atenție imaginile. Acesta este omul pe care l-ați ales în 2020 să vă conducă județul.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE