În „Săptămâna verde”, elevii constănțeni află de ce trenul este cel mai ecologic mijloc de transport

Depoul de locomotive Palas este, săptămâna aceasta, unul dintre locurile vizitate de elevii Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca” din Constanța. Zeci de liceeni sunt familiarizați cu activitatea angajaților CFR și află cum sunt dirijate trenurile, de către impiegații de mișcare. În cadrul programului „Săptămâna Verde”, tinerii observă activitatea de manevrare și circulație a locomotivelor din Depoul Palas Constanța.

Programul educațional pentru copii este organizat în colaborare de către de Regionala CF Infrastructură Constanța și CFR Călători, pentru a promova călătoria cu trenul, mijlocul de transport cel mai ecologic.

În cadrul proiectului educativ, reprezentanții CFR Constanța îi însoțesc pe elevi într-o călătorie cu trenul și le explică de ce este importantă protejarea mediului înconjurător. De asemenea, copiii sunt învățați, în mod practic, despre meseriile din domeniul feroviar și despre regulile călătoriei cu trenul.

„Prezentările instituției dvs. au avut un impact pozitiv asupra copiilor, mai ales că trenul este cea mai ecologică metodă de transport, iar o educație legată de mediul înconjurător, dar și de transporturi, în general, a fost apreciată de adolescenții noștri cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani”, a afirmat unul dintre profesorii îndrumători, de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca”.

„Săptămâna verde” este un program național care are o durată de 5 zile consecutive în timpul anului școlar, se desfășoară în baza unei planificări, la decizia fiecărei unități de învățământ și beneficiază de sprijinul Ministerului Educației.

spot_imgspot_img
spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE