Incendiu la Centrala de la Cernavodă: Situația este sub control

Este vorba despre uun incendiu minor la Unitatea 2 de la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, din primele informații incendiul are loc, se pare, la o pompă.

„Pompierii constănțeni intervin pentru lichidarea unui incendiu MINOR, FĂRĂ FLACĂRĂ izbucnit la o pompa de la unitatea 2 de la CNE Cernavoda. Din fericire, nimeni nu a fost rănit și nici evacuat întrucât este vorba despre zona operațională. Situația este sub control, incendiul a fost localizat și se lucrează pentru răcire.

Intervenim cu 23 de pompieri și 3 mașini de stingere, o autoscară și un echipaj de prim ajutor. Situatia este in dinamica, vom reveni cu mai multe informatii pe parcurs.

Populația nu este pusă în pericol.”

SN Nuclearelectrica SA a anunțat că marți, în partea clasică a CNE Cernavodă, Unitatea 2, a avut loc un incendiu minor la o pompă din subsolul clădirii turbinei, fără impact asupra altor echipamente.

„Conform măsurilor de siguranță aplicabile în astfel de situații personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale”, potrivit Nuclearelectrica.

În prezent, echipamentul este izolat și se fac investigații pentru identificarea cauzei.

Incendiul minor și degajarea de fum nu au avut impact asupra securității nucleare și asupra producției, centrala funcționând la putere nominală și în parametri normali.

Nuclearelectrica reamintește că Unitatea 1 este în programul de oprire planificată.

spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE