Începe exproprierea a 48 de hectare pentru modernizarea Portului Constanța

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică proiectul de act normativ pentru exproprierea terenurilor necesare modernizării Portului Constanța. Vor fi expropriate terenurile pentru primele două etape ale proiectului: Etapa 1 – Valu lui Traian şi Etapa 2, aflate în Agigea, Constanţa şi Valu lui Traian.

Potrivit proiectului, pentru asigurarea suprafețelor de teren necesare implementării proiectului aferente lucrării de utilitate publică de interes național ”Modernizarea Infrastructurii feroviare din Portul Constanțaˮ, aflate pe raza unităților administrativ – teritoriale: Agigea, Constanța și Valu lui Traian – județul Constanța, este necesară ocuparea unei suprafețe de 484.723 mp aferente unui număr de 238 imobile proprietate publică a statului în administrarea altor instituții sau autorități publice aflate pe raza unităților administrativ – teritoriale Agigea și Constanța – județul Constanța.

Totodată, este necesară exproprierea unei suprafețe de 17.402 mp aferente unui număr de 23 de imobile proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale aflate pe raza unităților administrativ – teritoriale Agigea și Constanța – județul Constanța.

Actul normativ propune aprobarea:

1) amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes naţional ”Modernizarea Infrastructurii feroviare din Portul Constanțaˮ, aflate pe raza unităților administrativ – teritoriale: Agigea, Constanța și Valu lui Traian – județul Constanța, conform anexei nr. 1 la proiectul de act normativ;

2) declanșării procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ”Modernizarea Infrastructurii feroviare din Portul Constanțaˮ, aflate pe raza unităților administrativ – teritoriale: Agigea, Constanța și Valu lui Traian – județul Constanța;

3) listei proprietarilor de imobile proprietate privată supuse exproprierii, aflate pe raza localităților antemenționate, așa cum rezultă din evidențele unităților administrativ – teritoriale, precum şi sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor în cuantum total de 4.347 mii lei (4.346.614,90 lei) pentru un număr total de 147 imobile în suprafață totală de 73.414 mp, prevăzută în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre;

4) listei imobilelor proprietate publică a statului care fac parte din coridorul de expropriere, situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național ”Modernizarea Infrastructurii feroviare din Portul Constanțaˮ, prevăzută în anexa nr. 3 la prezenta hotărâre;

5) listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere, situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național ”Modernizarea Infrastructurii feroviare din Portul Constanțaˮ, prevăzută în anexa nr. 4 la prezenta hotărâre.

”Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, lucrează în continuare, la viteză maximă, la un proiect esențial. Este vorba despre modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța. Astăzi aprobăm declanșarea procedurii de expropriere. Acest fapt va permite primelor două etape la aceste lucrări majore de infrastructură feroviară pentru ca Portul Constanța să-și consolideze rolul strategic, mai ales în privința exporturilor de cereale”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern de joi.

spot_imgspot_img
spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE