Indiciile o arată clar: Candidatul liberal Vergil Chițac este sprijinit de gruparea Mazăre via Gabriel Comănescu

Chiar dacă mult înainte de termenul oficial, suntem deja în plină campanie electorală. Sondajele o arată foarte clar, candidatul cu cele mai mari șanse la a fi viitorul primar al Constanței este Decebal Făgădău.

La mare distanță, în spatele social democratului, este liberalul Vergil Chițac, amiralul care deocamdată se sprijină pe firavul scor al partidului, nereușind în săptămânile trecute să puncteze chestiuni importante care să-l urce în preferința electoratului constănțean.

Și pentru că, atunci când nu poți ajunge omul din fruntea clasamentului, mai ai și soluția de a încerca să-l tragi în jos, echipa de campanie a amiralului Chițac, ajutată de niște băieți care apar la televizor, se luptă zi de zi pentru a-l denigra pe viceprimarul Decebal Făgădău, încercând din răsputeri (de parcă mai era nevoie) să-i aplice acestuia ștampila de ”om al lui Mazăre”.

Nătărăii ăștia care vorbesc de Constanța fără să știe nimic despre realitatea locală nu realizează că lipindu-l în continuare de gruparea Mazăre pe vicele Făgădău, îi asigură acestuia acces la un electorat de peste 40 % din constănțeni (trist, dar Mazăre ar câștiga cu acest scor dacă s-ar vota mâine).

Realitatea (sic!) pe care nu vor acești băieți să v-o spună este că domnul amiral Chițac are în jurul lui mai multă Mazăre decât are în acest moment contracandidatul său social democrat care a făcut greșeala să constituie Consiliul Local Constanța parte civilă împotriva fostului său șef și primar al orașului, fiind astfel gratulat de Mazăre drept un om fără ”cojones”.  Haideți să analizăm faptele, așa cum sunt ele de fapt.

Principalii sfătuitori ai lui Chițac, oamenii lui Strutinsky

Succesul unui candidat stă, în opinia noastră, în felul în care acesta știe să-și aleagă colaboratorii. În cazul lui Vergil Chițac, unul dintre principalii săi colaboratori este Alin Vintilă. Cine este acest domn? În prezent asociat în firma Atelier Media cu mult mai celebrul domn Gabriel Comănescu de la GSP, Alin Vintilă și-a început cariera la Tv Neptun, unde vindea publicitate pentru televiziunea patronată de Mazăre/Constantinescu/Strutinsky.

Alin Vintilă

După o perioadă petrecută pe nave de croazieră, Alin Vintilă se întoarce în Constanța și nu mai pleacă pe mare pentru că, auzind de întoarcerea fiului risipitor, Sorin Strutinsky îl recomandă unui asociat de-al tripletei, pe numele său Ionuț Barbu, care îl cooptează în activitatea firmei Power Marine SRL, companie controlată de acoliții lui Mazăre împreună cu mogulul Comănescu, prin care se organizau în Constanța diverse evenimente nautice. Pentru că nu-i așa, știm bine că până la cearta cu Strutinsky lucrurile au mers foarte bine între cele două tabere.

După ce, din 2010, Alin Vintilă a ales să lucreze exclusiv pentru Comănescu, tânărul cu pricina avea să aibă un rol cheie în desfășurarea lucrurilor, pe care vi-l dezvăluim în exclusivitate. Alin Vintilă este omul care i-a propus lui Gabriel Comănescu să-l promoveze și să-l sprijine pentru alegerile din iunie 2016 pe Vergil Chițac atunci când mogulul căuta o nouă soluție pentru jocul electoral din care ține morțiș să facă parte o dată la patru ani. Și aici ridicăm întrebarea. L-a propus Alin Vintilă pe Vergil Chițac întâmplător? Sau poate la sfatul unui prieten mai vechi care a ales astfel un candidat manciurian?

Și tot din lumea lui Mazăre via Ionuț Barbu vine o altă sfătuitoare de bază a candidatului Vergil Chițac. Luiza Bota este reprezentanta Asociației Civice pentru Constanța, pe care pentru o perioadă a prezidat-o chiar Gabriel Comănescu până în momentul în care a decis să-i cedeze conducerea organizației chiar lui Vergil Chițac care a apărut sub sigla acestei asociații pe mai multe scene, cât timp a fost în imposibilitatea de a face politică. Cum a ajuns Luiza Bota în cercul lui Comănescu? Aproximativ la fel ca Vintilă, tânăra a trecut prin firma Power Marine SRL, aparținând lui Ionuț Barbu.

Luiza Bota

Mai mult, Luiza Bota a bifat și funcția de organizator de evenimente în firma Follow Me SRL, patronată de același Ionuț Barbu în parteneriat cu celebrul Valentin Gheorghe Ionescu, colegul de facultate al tripletei Mazăre/Strutinsky/Constantinescu și partener de afaceri ai acestora în nenumărate firme. Luiza Bota ajunge și ea în final, în cercul de angajați ai lui Gabriel Comănescu,  implicați acum în promovarea unui candidat care ar trebui să se lupte cu exact oamenii care i-au promovat.

Sediul de campanie în tabăra lui Mazăre

Și acum vine bomba. Nu doar că Vergil Chițac a fost încredințat de mogulul Comănescu pe mâna micilor măzăriști. Deși poate părea incredibil, sediul de campanie închiriat pentru candidatul liberal este situat în clădirea de pe strada Mircea cel Bătrân care aparține aceluiași Ionuț Barbu în asociere cu un alt afacerist apropiat de Mazăre, Marin Răzvan Alexandru. Un detaliu interesant: Gigi Chiru a avut sediu de campanie în clădirea aparținând aceluiași Alexandru Marin.

Sursele noastre spun că, o altă opțiune pentru sediul de campanie al candidatului a fost o agenție de turism aparținând lui Gabriel Comănescu dar s-a renunțat la acest plan pentru că nu s-a dorit o nouă asociere a celor două nume. Nu a existat însă nicio problemă în asocierea numelui Mazăre cu acela al candidatului Chițac.

În loc de epilog. Candidatul Chițac promite transparență dar n-o oferă

Am întrebat, zilele trecute, reprezentanții candidatului Chițac, care este valoarea chiriei pentru acel sediu de campanie și cine o plătește. În timp ce domnul Alin Vintilă a refuzat să răspundă, invocând faptul că Facebook nu poate fi o metodă de comunicare (?!), un alt reprezentant al domnului Chițac pe care l-am contactat telefonic  a spus că pur și simplu nu știe. Așadar, transparență ZERO în tabăra unui domn care promite să fie un altfel de primar. Sursele noastre spun că pentru clădirea de pe bulevardul Mircea, mogulul Gabriel Comănescu achită o chirie de peste 4500 de Euro.

Acestea fiind spuse, se naște pe drept cuvânt întrebarea. Cine e de fapt urmașul grupării Mazăre în Constanța? Făgădău, Chițac? Ambii?

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE