Ion Dumitrache a propus Bucureștiului un candidat surpriză. PSD-iștilor din Constanța nu le va plăcea ideea

Atât Felix Stroe cât și Ion Dumitrache știu că dinspre București bate vântul schimbării. Marcel Ciolacu a luat la rând toate organizațiile PSD din țară și a schimbat tot ce-a prins, în multe cazuri fiind decapitați lideri care-i erau apropiați. A mai rămas doar organizația de la Constanța și, în ciuda faptului că au încercat toate diversiunile posibile, cei doi lideri PSD-iști de la malul mării sunt foarte aproape de sfârșitul carierei politice, în zona de vârf a social democrației. 

Nu faptul că nu vor mai conduce organizația îi sperie pe cei doi bătrânei din vârful PSD Constanța, cât faptul că schimbarea vine la pachet cu o pierdere a influenței pe care o dețin, la nivelul mediului de afaceri și, mai ales, la nivelul ”justiției” care i-a ocolit, până în prezent. 

Astfel că, în disperare de cauză, liderul de la municipiu, Ion Dumitrache, s-a prezentat la București cu o propunere de candidat pentru Primăria Constanța, care avea să se dovedească nu doar cea mai nefericită propunere în acest moment, dar mai ales, care va supăra, cu siguranță, toți colegii din organizația de la malul mării. 

Ion Dumitrache le-a spus liderilor de la București că-l dorește drept candidat pentru Primăria Constanța pe Sorin Chiriță. 

Cine e Sorin Chiriță, vă veți întreba cu siguranță, pentru că la Constanța nu ați auzit de el. După ce, în tinerețe, a absolvit prestigiosul liceu 4, Chiriță a ajuns în cercul apropiat a lui Sorin Strutinsky, care l-a crescut și l-a format, iar apoi, după decăderea tăticului adoptiv, Chiriță a ajuns la București, acolo unde s-a lipit de gașca Pandele – Firea, fiind chiar administratorul public al Bucureștiului, pe perioada în care Gabriela Firea a fost primar. 

Tocmai din acest motiv vorbeam de ”momentul nefericit” în care Ion Dumitrache și-a găsit să propună un candidat atașat aproape ombilical de gruparea Pandele Firea, exact momentul în care cei doi se confruntă cu un scandal de proporții, în legătură cu azilele de bătrâni pe care le controlau. 

Propunerea lui Ion Dumitrache nu e doar nefericită prin prisma acestui aspect, ci și prin faptul că la aflarea acestei vești, cel mai probabil colegii din organizația municipală vor fi foarte supărați. Pentru că e anormal ca liderul organizației să ignore complet colegii care au muncit pentru partid, aici, la firul ierbii, în Constanța, și să meargă la București să ceară girul pentru un candidat care a călcat rar prin Constanța în ultimii 10 ani și care nu are absolut nicio legătură cu organizația de partid social democrată de la malul mării. 

Se poate spune că, în disperare de cauză, Ion Dumitrache a luat o decizie dezastruoasă, care nu va face altceva decât să-i grăbească finalul de carieră. Vom vedea. 

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE