Jumătate de tonă de cărbune confiscată la Cernavodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit doi cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune cu motor, cantitatea de 500 kilograme de cărbune fără documente justificative.

În data de 28.10.2013, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă, au fost sesizaţi de Căpitănia Portului Hârşova, cu privire la faptul că pe Braţul Borcea, pesoane necunoscute sustrag cărbune de pe un convoi cu două barje, pavilion România, care naviga amonte.

La faţa locului s-au deplasat două patrule din cadrul S.P.F. Cernavodă, una fluvială şi una auto, care au surprins ambarcaţiunea cu motor, la bordul căreia se aflau două persoane de sex masculin.

Escortaţi la malul apei, poliţiştii de frontieră au procedat la controlul ambarcaţiunii şi identificarea bărbaţilor, doi cetăţeni români, domiciliaţi în judeţul Ialomiţa, cu vârste de 32 ani, respectiv 36 de ani.

Cu această ocazie au descoperit cantitatea de aproximativ 500 kilograme cărbune, pentru care pesoanele în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Pentru continuarea cercetarilor a fost ridicată întreaga cantitate de cărbune, ambarcaţiunea, precum şi motorul acesteia, bunuri evaluate la aproximativ 3.650 lei.
Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută şi sancţionată conform art. 208, alin.1, respectiv art. 209, alin. 1, lit. a, Cod Penal.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE