Liberalii se leapădă de Mihai Lupu: Șir nesfârșit de controverse, lipsă de colaborare și comunicare. Cum le răspunde Lupu?

PNL i-a retras sprijinul politic lui Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanțam acesta fiind urmărit penal pentru fapte de corupție.Colegiul Director Județean (CDJ) al PNL Constanța a votat joi retragerea sprijinului politic președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, în urma unei decizii luate de Biroul Politic Județean al PNL în ședința din 24 iunie.

„Județul Constanța a intrat în cea mai accelerată și consistentă etapă de dezvoltare din ultimii 30 de ani și acest lucru se vede cu ochiul limpede. În acest context, așteptările de la noi sunt și rămân foarte ridicate. Șirul nesfârșit de controverse dar și o lipsă de colaborare și comunicare dintre Mihai Lupu și colegii noștri din partid a dus la votarea retragerii sprijinului politic. În perioada ce urmează este misiunea noastră să asigurăm un flux administrativ neîntrerupt între primării și Consiliul Județean pentru a continua să dezvoltăm toate localitățile din Județul Constanța”, spune Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

Ce spune Mihai Lupu despre retragerea sprijinului politic?

„Am ales PNL încă de la începutul carierei mele. Valorile și conceptele ideologiei liberale m-au format în timp și m-au definit ca om. Nu agreez traseismul politic și nu am ales niciodată calea ușoară. În cei peste treizeci de ani, dedicați valorilor liberale, nu m-am gândit niciodată că locul meu în familia liberală, câștigat cu multă muncă și dăruire, ar putea fi desființat atât de ușor. Nu este doar un moment de tristețe sau de dezamăgire, ci și un moment de reflecție și de înțelepciune.

Regret profund că sprijinul politic pe care l-am avut în partid a fost retras, fără a se ține cont de prezumția de nevinovăție. Consider că acest lucru este o încălcare a principiilor democratice și a valorilor pe care eu și PNL le-am promovat în mod constant.

Am renunțat la funcții și m-am autosuspendat din calitatea de membru al PNL. Am făcut această alegere tocmai pentru a proteja imaginea partidului. Pare că nu a fost suficient.

Acest lucru mă îndreptățește să cred că decizia de a mi se retrage sprijinul politic are la bază considerente de altă natură și întreține interesele personale ale unora, inclusiv prin aplicarea unei duble măsuri. Observ că altor colegi li s-a aplicat un tratament diferit, ceea ce accentuează sentimentul de nedreptate și favoritism în această situație.

Doresc să mulțumesc tuturor celor care cred în mine, în corectitudinea mea și au ales să mă sprijine. Încrederea voastră mă motivează să merg mai departe și să lupt pentru dreptate și adevăr. Vă asigur că voi apăra în continuare valorile liberale. Cred în puterea noastră de a face politică în dialog permanent cu cetățenii și companiile din județul Constanța.

Sper ca această decizie nedreaptă să nu afecteze ceea ce am construit până acum.

Adevărul este unul singur. Sunt nevinovat și voi demonstra asta!”

Mihai Lupu, urmărit penal de DNA

În prima jumătate a lunii iunie, DNA anunța că președintele Consiliului Județean Constanța este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În același dosar era urmărit penal și Ermil Chelariu, director general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, luare de mită, dar și Petrică Adrian Constantin, funcționar public în cadrul primăriei orașului Năvodari, județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și Adrian Roșu funcționar public în cadrul primăriei orașului Mangalia, județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, luare de mită.

„În perioada martie – aprilie 2023, suspecții Chelariu Ermil, Constantin Petrică Adrian și Roșu Adrian, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi permis unui om de afaceri accesul la informații nedestinate publicității (ofertele depuse de alte societăți comerciale, etc.), care i-ar fi permis acestuia să câștige mai multe licitații (ce priveau amenajarea și întreținerea spațiilor verzi) organizate de instituțiile publice pe care le reprezentau funcționarii menționați anterior. Pentru „ajutorul” acordat în maniera de mai sus, suspecții Lupu Mihai, Chelariu Ermil și Roșu Adrian ar fi primit de la omul de afaceri mai multe foloase necuvenite, necuantificate până în prezent, constând în furnizarea de plante decorative și ornamentale precum și lucrări de amenajare și irigare a grădinilor”, potrivit DNA.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE