Liliana Naclad: Iohannis-Ponta sau despre o dragoste anunţată matern

Zilele trecute, în timp ce vizionam filmul documentar „2 pentru România“(1), ştiu că m-au surpins, până la stupoare, câteva declaraţii ale mamei lui Victor Ponta. Surprinderea mea s-a risipit azi, când am văzut cât de docil este Victor Ponta şi cum îşi face temele trasate de preşedintele ales Klaus Iohannis. Ei bine, declarațiile cu bătaie lunga ale mamei lui Ponta nu făceau decât să îmi confirme scenarita acută în ce privește spectacolul în duet Ponta-Iohannis.

Cea dintâi declaraţie surprinzătoare a mamei, făcută în plină campanile electorală cu un contracandidat susţinut de o buna parte din vechiul PNL, se referă la ce? La faptul că Ponta fusese înscris, culmea, în PNL.(min 21.34).

Mă îndoiesc că staff-ul de campanie al fiului ei nu știa despre interviul pentru film, sau dacă a fost o scăpare, atunci a avut un staff foarte slab.

O altă declaraţie surprinzătoare e chiar la începutul documentarului, şi se referă la sfatul părintesc de a rămâne premier: “Nu ești pregătit. Tu mai trebuie să faci şcoală ca premier, şi e prea devreme să te duci acolo.  (n.r. la Cotroceni) .” (2)

Apoi, mai în glumă, mai în serios, Iohannis îi face o propunere lui Ponta la prima dintre confruntările televizate, cea de la Realitatea TV. Iohannis: Rămâneţi dvs. premier, iar eu voi fi preşedinte. Rareş Bogdan: Veţi colabora cu Ponta ca premier? Iohannis: Voi colabora instituţional corect cu oricine va fi premier.

Iată că azi, Victor Ponta a vrut să arate că instituţional este corect. Practic el nu face decât să-şi arate disponibilitatea afirmând că “Mâine (marți, 18 nov. 2014) vom vota pentru respingerea definitivă a legii amnistiei și graţierii şi pentru încuviințarea cererilor justiției.”

So, cine a pierdut în alegeri, sau cine cred/sper eu că a pierdut în alegeri?

Toti cei care au jefuit până acum ţara şi care sperau să scoată castanele din foc prin Ponta sau Klaus Iohannis. Trebuie să recunoaştem că ambii candidaţi au fost păpuși în mâinile păpuşarilor-mafioti (de dreapta sau de stânga) şi bine ar fi ca păpuşile să fi devenit mai înţelepte şi să urmărească un scop comun alături, fireşte, de servicii. Până la urmă ar fi conducerea în tandem, unică în istoria postdecembristă, care a câştigat cu 100% votul românilor.
Asta, desigur, cu o singură condiție… culmea, ridicată la fileu de aceeaşi mama minunată (fără ironie) a lui Ponta prin afirmația: “Au fost singurii care mi-au oferit o şansă”, referindu-se la răspunsul fiului ei oferit la întrebarea de ce a acceptat propunerea făcută de Năstase de a fi numit şeful Corpului de Control. Deci, condiția sine qua non este ca Iohannis să îi dea a doua şansă fostului său contracandidat. Vor fi voci care v spune că nu merită, dar totuşi, peste 45% dintre români l-au votat.

spot_img
Adrian Cârlescu
Adrian Cârlescu
Absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000), Adrian Cârlescu activează în presa locală, constănţeană, încă din anul 1998, după cum urmează: reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator și președinte la Dezvăluiri.Ro, fondator și proprietar al publicației "Ordinea.Ro" din septembrie 2015 . Este autor al lucrărilor: „Columbia – spectacolul morţii, Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, carte-document, 2014 și „O istorie a oraşului Cernavodă” alături de Dr. Sorin Marcel Colesniuc, 2015.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE