Londra și-a plâns victimele. Constanța a uitat

Londra a ținut ieri seară un moment de reculegere, în memoria victimelor atacului de la London Bridge, petrecut cu un an de zile în urmă. Opt persoane au fos ucise atunci și 48 rănite de către trei bărbați care au intrat cu mașina în pietonii ieșiti la plimbare.

Atacul a continuat, mai multe persoane fiind înjunghiate ulterior în piața Borough. Majoritatea victimelor au fost turiști sau muncitori străini care lucrează în Londra.

Aflat si el la muncă peste hotare, românul Florin Morariu, angajat pe postul de brutar a adăpostit 20 de persoane chiar în timpul atacului, fiind nevoit să-l lovească pe unul dintre teroriști cu o ladă de pâine în cap.

Home Office-ul britanic s-a declarat angajat în sprijinirea victimelor, reprezentanții agentiei declarând că românul Florin Morariu poate solicita sprijin financiar guvernamental, în caz de nevoie.

Britanicii au construit, după tragedie, un parapet metalic care împiedică accesul oricărui authovehicul pe partea pietonală a podului.

În acest moment, în Marea Britanie și-au stabilit rezidența peste 550.000 de români, iar cifrele sunt în creștere, urmând ca în perioada imediat următoare și alții să se mute pe insulă.

Românii sunt bine primiți de britanci iar majoritatea cetățenilor noștri care aleg Regatul Unit își găsesc relativ ușor un loc de muncă.

Îngrijorător pentru România este faptul că, mai nou, nu doar muncitorii și medicii aleg să lucreze în Marea Britanie, ci și afaceriștii români au început să-și mute business-urile aici, considerând mediul de afaceri din țara noastră corupt și necompetitiv.

Tot într-un atentat terorist a murit și constănțeanca Andreea Cristea. Tânăra se afla la Londra alături de iubitul ei, care urma să o ceară în căsătorie în ziua atentatului de la Westminster.
Ea a căzut în Tamisa, în atacul din 23 martie, atunci când Khalid Masood a intrat cu o mașină în mulțime pe Podul Westminster și a înjunghiat mortal un polițist.
Spre deosebire de britanici, nimeni din administrația constănțeană nu și-a adus aminte de ea, pentru a ține măcar un moment de reculegerea în memoria tinerei.

Din Londra, Dragoș Ionescu.

spot_img
Dragos Ionescu
Dragos Ionescu
În fiecare lucru pe care-l facem, materializăm frânturi din energia care ne-a întruchipat. Un simplu punct pe o coală albă de hârtie este amprenta noastră asupra Universului, și o dovadă incontestabilă a veșniciei. Nu este metafizică, ci teoria relativității. Atenție deci unde punem punctul. În lumea noastră, un punct poate fi o singularitate sau infinit deopotrivă, în funcție de modul în care este tratat. Punctul trebuie tratat cu discernământ, el nu reprezintă finalul ci un nou început. Fără punct, Universul ar înceta să mai existe, deși se trage dintr-un (.)

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE