PSD Constanța nu funcționează așa cum ar trebui. La nivel de municipiu, barosanul Ion Dumitrache s-a așezat în funcția de șef interimar, de mai bine de trei ani de zile. Funcție pe care o ocupă, așadar, nelegitim.
Într-o instituție, orice poziție interimară e obligatoriu să fie confirmată printr-un concurs, așa cum la partid, un șef de organizație ar trebui să fie confirmat prin votul colegilor. Pare a nu fi cazul la PSD Constanța, acolo unde Ion Dumitrache își rezolvă mai mult afacerile personale, folosindu-se de funcție, situație care l-a adus în postura de a fi contestat de mulți dintre colegii de partid, care și-ar fi dorit o opoziție reală la actuala administrație locală.
Aceeași situație o întâlnim și la nivelul organizației județene a PSD Constanța, acolo unde mandatul lui Felix Stroe a încetat de câteva luni. Și totuși, alegeri nu au loc, așa cum ar fi normal.
Felix Stroe a luat-o și el pe drumul conturat de Ion Dumitrache. Conduce o organizație care are un singur primar de oraș, dar asta nu pare să-l deranjeze. Nimic din ceea ce se întâmplă nu te conduce la ideea că Stroe ar putea redresa corabia, pentru ca partidul să câștige alegerile în localitățile mari, în anul 2024.
Realitatea din ultima perioadă ne arată un Felix Stroe mărunt, înconjurat doar de câteva persoane. Mari Dragnea, așezată forțat pe un scaun de subprefect pe care nu l-ar putea justifica niciodată, Maricel Cîrjaliu, primarul comunei Agigea, trimis în judecată pentru fapte de corupție și, uneori, primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu. Mariana Gâju îl mai elogiază din când în când, în stilul ei caracteristic, dar, în ultima perioadă, pare să fi luat distanță, simțind că gloria liderului suprem Stroe a cam apus.
Și, mai are un prieten apropiat, Felix Stroe, cu care e implicat într-o relație nenaturală. Pe Mihai Lupu, încă președintele Consiliului Județean, un liberal pe care nici măcar liberalii nu-l mai vor.
Îl vrea însă Stroe, și, profitând de situația disperată în care se află, încearcă să-l invite la niște ”dansuri” care, din păcate pentru cei doi, nu ies.
Nu ies, pentru că nici consilierii județeni PNL, și nici majoritatea consilierilor județeni ai PSD nu agrează acest dans.
Analizând cele mai recente ședințe de Consiliu Județean, la Constanța, se poate vedea cu ochiul liber situația.
Felix Stroe și Mihai Lupu au încercat zilele trecute să impună o organigramă a instituției care urca în vârful celui mai important departament pe doamna Elena Georgescu, vechi membru al grupării Mazăre, fina lui Sorin Strutinsky și apropiată de Felix Stroe. ”Combinația” a fost blocată prin votul consilierilor PNL și a câtorva consilieri județeni PSD, apropiați de Horia Țuțuianu.
Astăzi, Mihai Lupu a încercat să treacă o organigramă a RAJDP Constanța, care dădea afară mai mulți angajați ai instituției. S-au opus, din nou, aceiași liberali, PSD-iștii lui Țuțuianu și chiar și Claudiu Palaz, care mai că nu l-a făcut prost pe Mihai Lupu.
S-a încercat apoi alocarea unor sume către primăriile agreate de Stroe și de Lupu. A intervenit din nou majoritatea Huțucă-Țuțuianu, și, ca într-un balet bine programat, au apărut două amendamente, atât de la liberali, cât și de la PSD-iștii lui Țuțuianu, amendamente care propuneau ca banii, și-așa puțini, să se împartă în mod egal între Primării. Mihai Lupu și umbra lui, Felix Stroe, au fost lăsați din nou în off-said.
Concluzionând, corectitudinea activității din Consiliu Județean este în acest moment păzită de o alianță interesantă între oamenii lui Huțucă și oamenii lui Țuțuianu, completați de cele mai multe ori de USR-iști și de oamenii lui Palaz.
Și-atunci, ca să nu mai lungim povestea, se poate adresa cu temei întrebarea: mai este Felix Stroe președintele PSD Constanța?