Marcel Ciolacu invită Qatarul să investească în Portul Constanța

Aflat în vizită oficială în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a susținut azi o conferință de presă alături de E.S. Șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, prim-ministrul Statului Qatar și ministru al Afacerilor Externe.

Cu acest prilej, Marcel Ciolacu a invitat Qatarul să investească, cu prioritate, în Portul Constanța, dar și în alte proiecte de infrastructură în cadrul unor parteneriate de tip public-privat.

Cu alte cuvinte, statul român, prin diversele sale ministere și instituții, este gata să se asocieze cu investitori privați din Qatar, care fac parte din Fondul Suveran de Investiții al Qatarului, pentru a finaliza sau dezvolta diverse obiective precum Portul Constanța, Aeroportul Internațional dinTimișoara, autostrada Comarnic-Brașov și calea ferată Predeal-Brașov:

„Prioritatea noastră este Portul Constanța, care a devenit cel mai important hub de distribuție la Marea Neagră, pentru Europa Centrală și de Est.

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța pentru a juca un rol cheie în platforma logistică și în perspectiva procesului de redresare și de reconstrucție a Ucrainei. Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze în ceea ce privește managementul și operațiunile portuare, dar și digitalizarea și dezvoltarea portului” a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul conferinței de presă.

spot_imgspot_img
spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE