Marinarii de pe „GSP LICORN”, neplătiți de luni de zile. Comănescu a abandonat nava în Portul Midia

Personalul navigant ce deservește nava de aprovizionare „GSP LICORN” (IMO: 9399155) nu și-a mai primit salariile de peste 4 luni de zile.

Nava face parte din flota Grup Servicii Petroliere (GSP), conglomerat economic specializat în activități offshore, aflat în administrarea milionarului scăpătat Gabriel Valentin Comănescu.

Pentru că n-au reușit să găsească înțelegere la armator, membrii echipajului au formulat mai multe plângeri către Ministerul Transporturilor, Autoritatea Navală Română (ANR) și Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN).

Astfel, în urma unui control, pe data de 1 august „GSP LICORN” a fost reținută în Portul Midia, acolo unde se află și-n prezent.

Din informațiile pe care le deținem, în urma controlului, pe lângă restanțele salariale s-au mai constatat și diferite deficiențe de ordin tehnic, ce pot pune în pericol siguranța navei și a navigației în general.

Conform procedurii, pentru ca nava să mai poată fi operată, armatorul trebuie să-și rezolve mai întâi toate problemele constatate, inclusiv achitarea datoriilor față de echipaj.

Se pare însă că administratorul grupului, Gabriel Valentin Comănescu, nu se grăbește nici să-și recupereze nava și nici să le achite oamenilor salariilee, având în vedere că “LICORN” zace la Midia încă din 1 august a.c.

Din păcate, asemenea situații au devenit aproape o regulă la GSP, și nu excepții cum s-ar putea crede. Totodată, chiar dacă nava a fost reținută, nimeni nu-l poate obliga pe Gabriel Comănescu să-și achite personalul și nici să-și repare navele, mai ales dacă acestea stau abandonate prin diferite porturi. 

„GSP LICORN” arborează pavilion maltez fiind înmatriculată pe societatea GSP Licorn Ltd., cu sediul în Valletta, acolo unde și-a „conservat” Comănescu aproape toate bunurile societăților sale.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE