Mărul mitologic al discordiei şi tuta recentă

Când o situaţie este atât de proastă cât este cea în care se află România, în care ne aflăm noi în momentul de faţă, ziaristul poate să scrie despre două aspecte: ori să arate ceea ce merge prost şi să explice de ce merge prost, ori să evalueze soluţiile şi alternativele.

Dau un exemplu de la Constanţa, cu toate că de această dată voi scrie despre situaţia politică la nivel naţional: toţi constănţenii cu minte în cap sunt de acord că Mazăre este un dezastru pentru acest oraş, iar jurnaliştii care au avut voie şi/sau curaj au prezentat ani la rând toate relele făcute de această gaşcă acaparatoare. Din păcate, aici nu a existat o alternativă viabilă, un contracandidat care să polarizeze în jurul său toate simpatiile de dreapta şi toate resentimentele împotriva caracatiţei corupţiei. De ce? Oamenii de bună credinţă şi cu potenţial din Constanţa nu intră în luptă pentru că nu găsesc susţinere din partea celor care ar putea să-i promoveze. Găsesc susţinere numai aceia dispuşi să bată palma cu Mazăre sau aceia fără nicio şansă să-l învingă. Toate astea se întâmplă sub influenţa lui Mazăre şi cu acceptul celor care ar putea, dar nu vor (din interese oculte) să mişte un deget pentru a ne scăpa de calamitatea asta. Şi aici nu vreau să fiu evazivă, mă refer precis la evoluţia jalnică a Partidului Democrat Liberal (PDL), singurul care ar fi avut puterea să lupte, dar a preferat non-combatul, sub privirile nepăsătoare ale Băsescului. Deci jurnaliştii nu au ce să propună publicului lor ca alternativă la Mazăre, deşi ar vrea.

Către Republica Ponta

La nivel naţional, că lucrurile merg foarte prost majoritatea românilor sunt de acord. Şi ştim şi de ce merge prost: cel mai cinstit guvern s-a dovedit a fi cel mai penal guvern, deci putem să spunem, cu siguranţa pe care ne-o dau hotărârile judecătoreşti şi evidenţa, că ţara este condusă de o gaşcă de infractori cu gândul doar la furat şi la reclamă electorală. Reclamă electorală ce se va traduce în voturi care le vor da posibilitatea să fure şi mai mult. Deci am putea să scurtăm lista obiectivelor: cu gândul doar la furat.

Nu vreau să scriu despre toate porcăriile făcute şi minciunile spuse ca să prostească oamenii sau ca să pună lesă justiţiei, destul mă enervez în fiecare zi. Vreau să mă refer la alternativă.

Materialul integral pe AlinaVasiliu.Ro

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE