Medicii anunță că nu se va percepe coplată pentru consultații de la 1 februarie: serviciile vor fi acordate ca și până acum

Medicii constănțeni vin cu precizări, după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora, de la 1 februarie 2024, ar urma să fie achitate integral, de către pacient, serviciile medicale în cabinete. Pacienții au aflat, pe 18 ianuarie, de la Asociația Amf Cluj – PMF Cluj, că medicii de familie și medicii specialiști din Ambulator nu vor semna contractul și, ca urmare, de la 1 februarie nu pot fi acordate servicii medicale gratuite. 

Iată precizările medicilor constănțeni, în atenția tuturor pacienților:

„Comunicat oficial APMA, Constanța

Asociațiile reprezentative ale medicilor din ambulatoriul de specialitate  au constatat cu profundă îngrijorare apariția în anumite publicații online a unor materiale care încearcă să promoveze ideea conform căreia , de la 1 februarie 2024,  în cabinetele medicilor din ambulatorii, dar și ale medicilor de familie, pacienții vor trebui să achite diverse sume sub formă de coplată în vederea obținerii serviciilor medicale desfășurate în regim contractual cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Infirmăm aceste informații și dorim să precizăm că aceste materiale distorsionează grav realitatea, generând o stare de teamă și profundă nesiguranță în rândul populației.

Suntem alături de pacienții noștri și îi asigurăm că toate serviciile medicale vor fi acordate în același regim de până acum, în toate ambulatoriile de specialitate din Constanța, dar și în cabinetele medicilor de familie din județ, conform precizărilor d-lui dr Sorin Bădoiu, reprezentantul patronatului medicilor de familie.

Este foarte important de reținut că rezultatul negocierilor de joi, 18 ianuarie 2024,  au avut drept rezultat păstrarea acelorași tarife de decontare per punct de servicii medicale din anul 2023, acestea rămânând valabile până la 30 iunie 2024″, transmite Dr Adrian Barbu, reprezentant APMA, Constanța.

spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE