Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prin Agenția Teritorială pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Constanța (A.T.I.M.M.T. Constanța) organizează Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, ediția 2024 – industria HORECA – Constanța în perioada 23 – 25 mai 2024.

Importantul eveniment se desfășoară în incinta Pavilionului Expozițional.

La deschiderea oficială au participat George Fulina directorul Agenției pentru IMM, Camelia Taină, director general – Direcția Generală Antreprenoriat și Finanțări pentru IMM-uri și Ioana Podosu, director general – Direcția Generală Turism, din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, ambasadorul Malaeziei, membri ai patronatelor și organizațiilor de turism.

În prima zi a acestei ediții a avut loc o întâlnire de lucru – FIHR „meeting@Constanța” – având ca teme: intensificarea inspecțiilor fiscale; provocări ale sistemului ReturRO pentru domeniul HORECA; taxarea fonogramelor utilizate în hoteluri și restaurante. Cei prezenți au putut participa, de asemenea, la un workshop cu tema „Patul perfect”, demonstrație de înfășare corectă a patului de hotel.

„Târgul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (TIMM) din industria HoReCa, organizat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului nu se desfășoară întâmplător în Constanța, care este una dintre principalele destinații turistice naționale și internaționale ale țării noastre. Târgul le oferă participanților posibilitatea de a-și promova serviciile și produsele atât către clienți, cât și către alte companii. Întreprinzătorii care activează în domeniul furnizării de bunuri și servicii pentru sectorul HoReCa au astfel oportunitatea de a încheia contracte și dezvolta parteneriate cu agenții economici din acest sector.“, a declarat George Fulina.
„Ne aflăm la cea de-a doua ediție, prima ediție a fost un real succes, este un eveniment b2b, care facilitează legătura între prestatorii de servicii. Cei care s-au înscris au primit standul gratuit, vrem să ajutăm cât mai mult acest sector.”, a spus Corina Martin, președinte onorific Resto.

„Ediția 2024 urmează a fi lansată până la finalul acestui semestru și se bucură de o finanțare de 440 de milioane de euro. În premieră în acest an, Start Up Nation beneficiază de o alocație financiară majorată la 50.000 de euro. În edițiile anterioare, aceasta a fost în sumă de aproximativ 40.000 de euro. Această nouă ediție asigură alocații financiare nerambursabile pentru aproximativ 8.000 de participanți, dar are în desfășurarea sa și un nou pilon, reprezentat de formarea de competențe antreprenoriale pentru un număr de 30.000 de persoane fizice care își doresc să acceadă la finanțare. Așadar, în acest an programul Start Up Nation va avea o nouă formă de desfășurare.”, a precizat Camelia Taină, în legătură cu cel mai cunoscut program derulat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

La eveniment a participat și Cristina Dumitrache, deputat PSD, care a declarat:
„Acest eveniment reprezintă un punct de întâlnire crucial pentru antreprenorii din dinamica industrie ospitalității și are scopul de a facilita legătura între furnizorii de bunuri și servicii și agenții economici activi în sectorul HORECA. Târgul TIMM – Constanța 2024 este o oportunitate excelentă de a susține și de a contribui la creșterea acestui sector vital al economiei naționale, oferind ocazia nu doar de a stabili noi parteneriate strategice dar și de a participa la workshopuri și prezentări care vizează provocările și tendințele actuale din industrie.”

Târgul este deschis vizitatorilor, zilnic, între orele 10.00 – 19.00

spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE