Mulțumim Guvernului PNL. Mamaia devine casă pentru 1500 de români aduși din zona roșie a Italiei

Pentru noi jurnaliștii, această dimineață a pornit cu un zvon pe care niciunul dintre noi nu ni l-am fi dorit confirmat. Pe surse, am fost informați că aproximativ 1500 de români din zona roșie a Italiei vor fi aduși, începând de mâine, cu avionul.

Guvernul PNL a ales ca Mamaia să fie locul în care aceștia vor fi carantinați. De ce așa, nu ni s-a spus. Probabil cineva de la vârful Guvernului vrea să distrugă litoralul românesc, pentru că asta pare că va fi consecința acestui gest. 

În cursul serii, zvonul s-a confirmat. Deși nimeni nu vrea să vorbească oficial despre el. În mare secret, două avioane venite de la Torino vor ateriza mâine pe Mihail Kogălniceanu, aducând cu ele primii repatriați. 

”Vă informez ca in data de 21.03.2020 vor sosi la Aeroportul Constanta două aeronave operate de Compania Blue Air din direcția Torino Italia, după cum urmează: 
– prima aeronava cu decolare la ora 06.50 ( ora Italiei) și aterizare la ora 10.30(ora României) cu aproximativ 120 pasageri la bord 
– a doua aeronava cu decolare la ora 08.20(ora Italiei) și aterizare la ora 12.00( ora României) cu aproximativ 189 pasageri la bord. 
Aeronavele sunt înregistrate in regim de zbor regulat in scopul repatrierii cetățenilor romani in contextul COVID 19 prin vânzare de bilete de către compania BLUE AIR. Datele privind orele de operare cât și numărul de pasa feri mai pot suferi modificări.”, este mesajul pe care l-am primit pe surse de la autorități.

În viitorul apropiat vor urma și alte avioane. 1500 de români repatriați din zonele fierbinți ale Italiei vor fi cazați în Mamaia. Într-o zonă în care nu există capacitatea medicală pentru a trata un număr atât de mare de pacienți. 

Se vorbește despre hotelurile Perla, Majestic, Napoli si Flora in Mamaia, unde s-a suplimentat cu 350 de locuri. Și despre hotelul Doina din Neptun.

O decizie dezastruoasă a Guvernului care pune cruce turismului românesc litoral, cel puțin pentru acest sezon estival. 

Sperăm doar ca dictatura PNL instaurată în aceste zile să nu ne închidă și pe noi, așa cum a făcut și cu alte publicații, pentru că v-am prezentat acest plan pe care, off the record toată lumea îl confirmă, dar despre care nimeni nu vrea să vorbească deschis. 

UPDATE. Iată și comunicatul oficial al Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/52019

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE