Ne-am lămurit și cu Ovanesian și Chițac. Hotel de patru etaje, pe spațiul verde, în centrul stațiunii Mamaia

Deși au făcut un mare tămbălău legat de blocurile ridicate printre case și de clădirile înălțate pe spații verzi, primarul Vergil Chițac și City Managerul Felicia Ovanesian au dat zilele acestea undă verde unui hotel de patru etaje, ce urmează să fie ridicat pe spațiul verde, în centrul stațiunii Mamaia, pe un petec de teren de doar 582 mp.

La începutul lunii decembrie a anului trecut Primăria Constanța a publicat anunțul de consultare asupra propunerilor preliminare pentru „Plan urbanistic de detaliu, construire imobil cu regim de înălțime P+3E-4R, zona cazino, lot 18, careul 41, stațiunea Mamaia”, investitorii fiind Veniamin Nicolae și a Veniamin Lascăr. Cetățenii au fost invitați să transmită sesizări, însă pe tot parcursul derulării informării și consultării publicului nu s-au depus solicitări, astfel PUD-ul merge în următoarea etapă.

Terenul pe care se propune investiția are o suprafață de 582,00 mp, iar în prezent este neconstruit și este proprietatea lui Veniamin Nicolae și a lui Veniamin Lascăr. Viitoarea unitate de cazare se situează în apropierea Hotelul Condor și a Poliției Stațiunii Mamaia.

Intervenția prevede construirea unui imobil cu un regim de înălțime P+3R -4R, cu funcțiunea de structură de cazare turistică / locuire în regim de cazare turistică. În total, suprafața totală construită la sol propusă este de 407,4 mp, iar suprafața construită desfășurată este de 1629 mp. Se propune realizarea unui acces carosabil pe parcelă care va asigura accesul pe lot și va deservi parcarea propusă amenajată. Circulația va putea fi utilizată și de către mijloacele de intervenție în caz de urgență. În vederea îmbunătățirii imaginii ambientale se vor amenaja spațiile libere destinate circulației pietonale și spațiile verzi. Se va încerca menținerea pe cât posibil a copacilor existenți și integrarea acestora în noile amenajări. La nivelul parcelei, se vor respecta minimul de spații verzi conform legislației în vigoare, dintre care minim 10% vor fi realizate pe teren natural, iar restul se vor asigura pe terase sau fațade.”, scrie FocusPress.ro

Ce nu ne spune articolul respectiv este că terenul pe care se va ridica viitorul hotel este un frumos spațiu verde, lucru pe care îl poți sesiza folosind aplicația Google Maps.

Investitorii, copiii unui colaborator al Securității

Veniamin Nicolae și Veniamin Lascăr, domnii care au primit undă verde de la Primăria Constanța să ridice un hotel pe spațiul verde din Mamaia, sunt doi frați gemeni care locuiesc în Franța. Tatăl lor este un personaj celebru al perioadei interbelice. 

Virgil Veniamin a fost un ilustru jurist care s-a pregătit la Paris şi Haga, şi un fruntaş ţărănist. Acesta a fugit din ţară, stabilizându-se la Paris, atunci când comuniştii au luat puterea în România. El a fost racolat de Securitate, devenind agent. După revoluție, cei doi frați gemeni, fiii lui Virgil Veniamin, au retrocedat mai multe proprietăți din țară, fiind parteneri de afaceri imobiliare inclusiv cu fotbalistul Gică Popescu. 

Sperăm totuși ca pe ultima sută de metri, administrația Chițac-Ovanesian să-și aducă aminte de promisiunile făcute în campania electorală și să nu distrugă puținele bucăți de spațiu verde care au mai rămas în stațiunea Mamaia. 

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE