Nicușor Constantinescu a mințit. Americanii l-au monitorizat și au vrut să-l închidă. Iată documentele

La începutul lunii noiembrie, zvonuri venite pe surse din cadrul anchetei, dezvăluiau reprezentanților mass media că Nicușor Constantinescu ar fi părăsit continentul american, aflându-se în Turcia. Așa cum ni s-a părut corect, l-am abordat în acea perioadă pe președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, pentru a lămuri această plecare intempestivă din Statele Unite, la doar câteva zile după ce anunțase sus și tare că viza îi fusese prelungită și cererea de extrădare a autorităților române respinsă datorită stării sale de sănătate.

Așa cum am mai spus-o și cum s-a dovedit de altfel mai târziu, Nicușor Constantinescu ne-a mințit cu nerușinare, susținând că se află încă în America, deși se afla deja de o săptămână în Turcia.

Desigur, lucrurile s-au lămurit câteva zile mai târziu, atunci când Nicușor Constantinescu a confirmat prin intermediul avocaților că se află la Istanbul, de unde va sosi în România cu o cursă de linie, voluntar, pentru a se preda.

A urmat arestarea și aducerea lui Nicușor Constantinescu în fața judecătorilor de la Tribunalul Constanța, acolo unde procurorul Andrei Bodean, cel care de altfel l-a și trimis pe președintele CJC în judecată, a explicat instanței că Nicușor Constantinescu a fost obligat, pe timpul șederii în America, să poarte o brățară de monitorizare la picior. Andrei Bodean a arătat în fața judecătorilor și faptul că Nicușor Constantinescu a fost foarte aproape de a fi încarcerat la un penitenciar american, situație negată vehement de inculpat, care i-a replicat cu mult tupeu procurorului că ”îi va crește nasul” și că ”a văzut prea multe filme americane”.

Din nefericire pentru inculpatul Nicușor Constantinescu, procurorul nu vorbea din filme, ci din documente, pe care prin amabilitatea jurnalistului de investigații Alexandru Căutiș (www.kmkz.ro) vi le putem pune și noi astăzi la dispoziție. Documentele arată că atunci când Nicușor Constantinescu ne spunea că se află în America, acesta fusese scos din SUA de autorități, de o săptămână, mai mult forțat decât voluntar.

Corespondența oficială a autorităților române, dovedește faptul că americanii au aplicat o brățară pe glezna fugarului Constantinescu, pentru monitorizare și mai ales faptul că în data de 23 octombrie, președintele suspendat al CJC a preferat s-o taie rapid din America, pentru că se pregătea încarcerarea lui într-un penitenciar.

Nicușor Constantinescu se dovedește astfel a fi nu o victimă a sistemului, așa cum se plânge cu fiecare ocazie, ci pur și simplu un mincinos, care probabil conștient de viitorul răcoros ce-l așteaptă, recurge la orice este necesar pentru a-și ușura situația.

Sursă documente, Alexandru Căutiș. Materialul complet aici: http://www.kmkz.ro/investigatii-2/ancheta/exclusivitate-de-ce-a-revenit-nicusor-constantinescu-in-romania/

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE