O italiancă în vârstă de 102 ani s-a vindecat de Coronavirus

Grondona, o italiancă în vârstă de 102 din Genova, s-e recuperat foarte bine după ce fusese diagnosticată, în urmă cu 28 de zile, cu noul Coronavirus.

Conform Doctorului Vera Sicbaldi, care s-a ocupat de tratarea pacientei, Grondona a fost internată în spital la începutul lunii martie cu „insuficiență cardiacă.” Aceasta prezenta simptome ușoare specifice infectării cu noul Coronavirus, motiv pentru care medicii au decis să-i facă un test, iar rezultatul a fost „pozitiv.”

Pacienta n-a fost însă speriată de diagnosticul primit, iar starea ei de sănătate a evoluat în bine. Medicii au fost atât de surprinși de rezultate, încât au decis să studieze mai atent acest caz:

„Am prelevat probe serologice, deoarece, din câte cunoaștem, ea este prima pacientă cu Coronavirus care a trecut și prin Gripa Spaniolă, având în vedere că este născută în 1917.”

Pacienta a fost externată pe data de 26 martie, iar acum se află în îngrijire la domiciliu. Nepotul ei, Renato Villa Grondona, a afirmat că „nu cunoaște secretul longevității bunicii sale” dar precizează că este o femeie independentă.

Cazul este surprinzător dar nu singular

Zilele trecute, Alma Clara Corsini, o italiancă de 95 de ani din Fanano, provincia Pavullo, a fost și ea declarată vindecată de Coronavirus – după cum a anunțat presa din peninsulă.

Pacienta în cauză (vezi foto) nici măcar n-a fost tratată cu medicamente antivirale specifice, sistemul său imunitar reușind de unul singur să învingă boala.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE