Oamenii lui Mazăre cumpără divizia de servicii ecologice a grupului Rompetrol

O firmă controlată de apropiaţi ai primarului Constanţei, Radu Mazăre, se află în tratative pentru a cumpăra compania de servicii ecologice a grupului Rompetrol, “Ecomaster Servicii Ecologice SRL”.

Potrivit site-ului www.energyreport.ro, Grupul Rompetrol a aprobat de principiu vânzarea părţilor sociale deţinute la Ecomaster prin companiile afiliate Rompetrol Financial Group, Rompetrol Rafinare, Rompetrol SA şi Rompetrol Well Services către firma constănţeană Oil Depol SRL. Aceasta din urmă este deţinută, în mod oficial, de persoanele fizice Dănuţ Florescu şi Radu Merlă (soţul directoarei compartimentului de protecţia mediului din cadrul Primăriei Constanţa). Jurnaliştii Energy Report apreciază că între Oil Depol şi administraţia Mazăre există legături solide, deoarece firma „ar fi parte din multe afaceri în care colaborează, printre alţii, şi cu Vasile Costea, patronul de la ABC Val.

ABC este tocmai firma norocoasă care a câştigat cam tot ce se poate singură sau ca lider de asociaţie în contractele cu care se laudă în ultimele luni primarul Mazăre”. Oil Depol a mai semnat, în toamna anului trecut, un contract de 14,5 milioane de dolari cu Exxon Mobile, pentru prestarea serviciilor de eliminare a deşeurilor în cadrul operaţiunilor de foraj marin antamate de grupul american în apele teritoriale româneşti ale Mării Negre. Rămâne de văzut – spunem noi – dacă nu cumva batalurile administrate de Ecomaster la Capu Midia vor ajunge să depoziteze deşeurile Exxon Mobile, după ce apropiaţii lui Mazăre vor finaliza tranzacţia cu Rompetrol. Citiţi aici textul din Energy Report:

„Radu Merlă, care este soţul şefei Direcţiei de Dezvoltare şi Programe a Primăriei Constanţa, este asociat cu Dănuţ Florescu în Oil Depol, o firmă de eliminare a deşeurilor şi reziduurilor. Aceştia doi au fost frecvent catalogaţi de presă ca făcând parte dintre oamenii de afaceri apropiaţi ai primarului Radu Mazăre. Asta şi pentru că ar fi parte în multe afaceri în care colaborează, printre alţii, şi cu Vasile Costea, patronul de la ABC Val. ABC este tocmai firma norocoasă care a câştigat cam tot ce se poate singură sau ca lider de asociaţie în contractele cu care se laudă în ultimele luni primarul Mazăre când vine vorba de modernizarea staţiunii Mamaia dar şi de Constanţa: parcări supraetajate cu şapte etaje din Mamaia, reabilitări faleze, reamenajări zone pietonale etc. Potrivit documentelor consultate de Energy Report, Grupul Rompetrol a aprobat vânzarea Ecomaster, compania din grup care tratează şi depozitează deşeurile, către Oil Depol, compania oamenilor de afaceri Radu Merlă şi Dănuţ Florescu.

Ecomaster este deţinută de asociaţii Rompetrol Financial Group (99,63%) şi în procentaje mai mici de Rompetrol Rafinare, Rompetrol SA şi Rompetrol Well Services.

Documentul spune aşa: “Se aprobă de principiu cesiunea către SC OIL Depol Service SRL …(n.r.) a tuturor părţilor sociale deţinute de asociaţi, respectiv Rompetrol Financial Group SRL, Rompetrol Rafinare SA, Rompetrol SA şi Rompetrol Well Services SA”.

Nu trebuie neglijat totuşi că Oil Depol este una dintre companiile vestite pe sectorul său de activitate, dacă e să trecem în revistă portofoliul de clienţi. E destul să amintim aici companii precum OMV Petrom, Lafarge, Transgaz, Termoelectrica şi mulţi alţii.

Şi poate cel mai important, merită amintit că Radu Merlă cu a sa Oil Depol are din toamna anului trecut un contract de 14,5 milioane de dolari pentru servicii de eliminare a deşeurilor într-un program de forare în Marea Neagră, contract cu gigantul Exxon.”

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE