Oamenii lui Vergil Chițac. Adriana Arghirescu, 44 de contracte cu statul. Sume grosolane de la Guvernul PSD. Soțul, angajat la Gabriel Comănescu

Continuăm să vă prezentăm, în detaliu, oamenii propuși de PNL Constanța, Vergil Chițac și Gabriel Comănescu, pentru un mandat în viitorul Consiliu Local Constanța, în perioada 2020 – 2024.

Despre masonul Ionuț Rusu am vorbit deja. Vom mai reveni, pentru că avem detalii interesante. Am vorbit deja și despre nașul lui Gabriel Comănescu, Daniel Tatu. Astăzi este momentul să analizăm puțin activitatea doamnei Adriana Arghirescu.

Cel mai probabil nu ați auzit de dumneaei, deși este consilier local în activitate. Pe lista nouă de propuneri a prins un minunat loc trei, care o scutește de emoții. Indiferent de situație, Adriana Arghirescu va fi consilier local, încă patru ani.

Am urmărit-o pe doamna Arghirescu în ultimii patru ani, în Consiliu Local Constanța. Nu a mișcat nimic, nu a inițiat proiecte, nu a existat. Și-atunci, te întrebi, ce caută doamna în politică? Urmărește ceva?

Totul se lămurește atunci când analizezi activitatea firmelor pe care la controlează direct, doamna Arghirescu, ajutată de soțul din dotare. Am identificat opt astfel de entități, din care ne oprim astăzi la trei mai interesante. Una radiată, deși producea un profit remarcabil, a doua în plină

activitate iar a treia mutată pe numele altor persoane.

Adriana Arghirescu, grup de firme

Work Education SRL. 200.000 de euro de la Guvernul PSD

Firma Work Education SRL a fost patronată, înainte de a se închide, de Adriana Arghirescu, deținătoare a 80 % din acțiuni și de soțul dânsei, cu restul de 20. Ușor de ghicit cine e cocoșul acasă, nu-i așa? Revenind, este surprinzător faptul că societatea s-a închis, deși în toți anii de activitate a produs bani mulți. Cine închide o firmă atât de profitabilă? Greu de răspuns.

Tunul cel mare l-a dat societatea Adrianei Arghirescu în data de 12 decembrie 2014, când a semnat un contract, prin negociere directă, cu Ministerul Sănătății publice, condus la acea vreme de Nicolae Bănicioiu, sub un guvern PSD condus de primul ministru Victor Ponta. Contractul, în valoare de 931.155 de lei, obliga firma doamnei Arghirescu să se ocupe de ”servicii de organizare evenimente în cadrul proiectului „Buna Guvernare pentru Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănătate Românesc“?

Proiectul urma să fie desfășurat de Ministerul Sănătății, împreună cu asociația celebrului Alexandru Cumpănașu. Pentru cei aproximativ 200.000 de euro veniți de la Guvernul PSD, firma Adrianei Arghirescu trebuia să se ocupe de servicii hoteliere și de restaurant, desi doamna activează în domeniul cursurilor de muncă, ocupație total diferită. Dar, ce nu face omul pentru bani mulți, nu-i așa?

La doar o zi după semnarea acestui contract, guvernul Ponta 3 cădea, dar asta este doar o coincidență, bineînțeles.

Work Consulting SRL. Bani de la toată lumea, indiferent de culoarea politică

În a doua firmă a doamnei Arghirescu, soțul n-a mai primit nici măcar cât în prima. 94 % are doamna Arghirescu, iar restul soțul. Firma, încă în funcțiune, bifează în ultimii ani 43 contracte de achiziții publice in valoare totală de 349.174,52 RON, în special cu instituțiile PSD-iste pe care liberalii le urăsc atât de tare, nu-i așa?

Printre colaborări notăm cursurile desfășurate pentru Direcția pentru Protecția Copilului, în 2017 și 2018, recompensate cu 22.000 de lei, servicii de formare profesională cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă, în luna mai 2017, plătite și ele cu 21.000 de lei, mai mult de 10 contracte cu Serviciul Județean de Ambulanță, și multe alte achiziții mai ”subțirele” cu instituții de prin județ.

Evident, și pe această firmă a existat un tun frumușel. În 30 decembrie 2016 (are ceva cu decembrie doamna Arghirescu), așadar în penultima zi a anului, firma consilierului liberal împușcă un contract baban cu … Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, condus la acea vreme de Cristiana Palmer, parte din Guvernul tehnocrat instalat sub conducerea lui Dacian Cioloș.

Contractul prevedea ”Servicii de organizare a Conferintei de constientizare, obiectiv: reducerea chimicalelor periculoase, pentru atingerea obiectivelor Programului RO04 finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European 2009-2014 si a celor de cooperare bilaterala prevazute, conform caietului de sarcini”. Suma încasată, 204,564 de lei. Nu-I rău deloc, pentru o firmă anonimă din Constanța, nu-i așa?

Work Medical Consulting, bani de la omul lui Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky

Exact când ne pregăteam să încheiem această anchetă, am mai găsit o firmuliță, pe care doamna Arghirescu a trecut-o pe numele altor persoane în 2018. Printre alte contracte pe care le găsim și aici cu statul, cel mai (a)politic contract al liberalei Adriana Arghirescu a fost încheiat cu Administrația Canalelor Navigabile, condusă și astăzi de omul de casă al lui Sorin Strutinsky, Dan Georgescu, candidat al PSD pe lista de consilieri locali municipali Constanța. Firma doamnei Arghirescu a primit direct din pixul lui Georgescu suma de 24.000 de lei pentru prestarea serviciilor de medicină a muncii. Și, uite.asa, vedem cum opoziția doamnei Arghirescu este doar din gură, pentru că totul se oprește la bani. Cum s-ar spune, urâm pesedistii, dar iubim banii lor, laitmotivul întregii  campanii PNL în Constanța.

Și, mai e ceva, care o recomandă pe doamna Adriana Arghirescu, pentru un nou mandat de consilier local în care nu va face absolut nimic. Soțul doamnei este angajatul lui Gabriel Comănescu, la Grup Servicii Petroliere, în poziția de ofițer cu securitatea.

Ne întrebăm dacă domnul și-a primit salariul, pentru că despre colegii dânsului cam știm cum stau lucrurile.

Oricum, e clar că doamna Arghirescu îndeplinește toate condițiile pentru a se afla pe lista PNL în viitorul Consiliu Local. Noi continuăm să mai căutăm oameni cinstiți pe această listă.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE