Operațiunea „Blocada”, la Constanța: 75 de permise au fost reținute în doar 3 zile

În perioada 26 – 28 ianuarie a.c., aproximativ 1.000 de polițiști au desfășurat activități cu efective mărite, în cadrul acțiunii ”Blocada”, în județul Constanța.

Polițiștii au acționat împreună cu jandarmii, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea consumului și traficului de droguri sau alte substanțe interzise.

La acțiune au participat echipe din structurile de ordine publică, investigații criminale și rutiere:

„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 664 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dar și pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 334.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 75 de permise de conducere, dintre care 39 pentru depășirea limitei legale de viteză, și au fost retrase 46 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 16 infracțiuni la regimul circulației rutiere”, transmite IPJ Constanța.

La volan, sub influența băuturilor alcoolice 

La data de 25 ianuarie a.c., în jurul orei 23.40, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism, pe șoseaua Constanței, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Adolescent pe moped, la Cobadin 

La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 20.10, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Medgidia – Biroul Rutier au identificat un minor, de 16 ani, care a condus un moped neînmatriculat, pe șoseaua Constanței din comuna Cobadin, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cu permisul suspendat, la plimbare prin Hârșova

La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 04.30, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat un bărbat, de 30 de ani, care a condus un autotursim,  pe strada Plantelor din orașul Hârșova, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce auturisme pe drumurile publice, pentru perioada în curs.

Bărbatul a refuzat testarea cu apartul etilotest, cât și testarea cu aparatul din dotare, pentru stabilirea indiciilor cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

În toate cauzele a fost întocmit dosar de cercetare penală.

spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE