Panait le-a explicat chinezilor, aliați cu rușii, cum ajută Comvex cerealele ucrainene

Dacă, din întâmplare, numărul dumneavoastră de telefon se află în agenda lui Viorel Panait, președintele operatorului portuar Comvex, înseamnă că ați primit deja pe WhatsApp link-ul de mai jos.

Pentru că, ori de câte ori Comvex este amintită cu titlu pozitiv de vreo publicație sau televiziune, Viorel Panait se are grijă personal ca materialul în cauză să ajungă la cât mai multe persoane. După cum ar spune un clasic în viață “mama mea sunt eu”, la Comvex partea de propagandă este asigurată chiar de către președintele consiliului de administrație, Viorel Panait.

Dacă dată trecută Panait le-a trimis cunoscuților fotografia unui material din revista Time, în care se vorbea despre Comvex, de data aceasta inginerul ne-a făcut telefoanele să vibreze pentru a ne trimite un LINK.

Este vorba despre un mini-interviu acordat recent de Viorel Panait canalului CGTN Europe.
Fără să știe probabil că CGTN este deținută de compania de stat China Media Group, Viorel Panait s-a grăbit să le explice chinezilor, aliați ai rușilor, cum ajută Comvex economia Ucrainei să reziste în fața agresiunii rusești. Haios tare.

Este deja de notorietate faptul că, în acest conflict global, China sprijină Rusia iar România sprijină Ucraina. Evident că asta n-a mai contat în economia cazului, Panait fiind interesat să mai producă un link numai bun de trimis nevinovaților prinși în agendă.
Vorbind despre momentul declanșării conflictului din țara vecină, într-o engleză portuară acceptabilă, Panait povestește că la noi a existat ceva „compasiune” pentru situația Ucrainei și a cetățenilor ucraineni.

După această introducere călduță, Panait trece la subiectul pe care ținea să-l atingă, povestind că “a înțeles destul de repede că dincolo stereotipul oferirii de adăpost și hrană ucrainenilor, trebuie să le oferim sprijin economic în privința tranzitului de mărfuri.”

Altfel spus, inginerul nostru a mirosit imediat sângele de pe trotuar, societatea pe care o administrează fiind cel mai mare operator al Portului Constanța, în privința manipulării cerealelor și a mărfurilor vrac.
Folosind cadre surprinse la fața locului, materialul celor de la CGTN Europe scoate în evidență și chinurile la care sunt supuși transportatorii români și străini, obligați să aștepte cu zilele pentru a intra cu TIR-urile la descărcare:

„Nu există căi ferate care să lege Ucraina de Portul Constanța, așa că toate bunurile sunt aduse aici cu ajutorul camioanelor. Asta a generat multe probleme la început, pentru că portul a fost proiectat să opereze în principal mărfuri sosite pe calea ferată și nu TIR-uri.

Însă portul s-a mișcat repede, și în doar câteva luni au ridicat o nouă zonă de descărcare. Pentru operatori precum Comvex, schilodirea portului Odesa a însemnat o oportunitate de afaceri, oportunitate pe care această companie a înșfăcat-o cu ambele mâini.”

Reportajul a fost realizat de Aljosa Milenkovic, fost angajat al postului național de radio al Serbiei, care lucrează, din 2016, pe poziția de corespondent al canalului CGTN (Europe).
Acronimul “CGTN” vine de la China Global Television Network, un canal de televiziune cu sediul central la Beijing, deținut de statul chinez prin China Media Group administrată de Shen Haixiong, adjunct al Departamentului de Publicitate al Partidului Comunist Chinez.
spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE