Pe socrul lui Ianis Hagi nu-l cheamă Dimciu Palavoti, nici milionar nu este

Probabil cel mai important eveniment monden al Crăciunului de anul acesta a fost cununia fotbalistului Ianis Hagi (25 de ani), fiul cunoscutului internațional Gică Hagi, cu Elena Tănase (23 de ani), fiica unei familii de aromâni din Constanța.

Cu acest prilej, așa-zisa presă “mainstream” s-a întrecut în titluri extravagante și informații neverificate, precum: “Un nou milionar în familia Hagi” sau “Socrul lui Ianis Hagi, Dimciu Palavoti Tănase, este un prosper om de afaceri.”

În primul rând, socrul lui Ianis Hagi este Constantin Tănase, născut în 1967 în comuna Stejaru din județul Tulcea, nicidecum Dimciu Palavoti, acesta din urmă fiind, de fapt, fiul lui Constantin.

În al doilea rând, este adevărat că socrul lui Ianis, Constantin Tănase, face afaceri în județele Constanța și Tulcea dar mai are mult până să atingă statutul de milionar.

Cel puțin din punct de vedere fiscal, în cele patru societăți la care deține participații, familia Tănase nu depășește cumulat suma de 700.000 de Euro, în timp ce numărul de angajați declarați este constant sub 10 persoane.

Astfel, soții Constantin și Liliana Tănase dețin două societăți implicate în domeniile agricol și zootehnic, fiind vorba de „Palavoti Group” SRL și „Four Generations Cooperativa Agricolă”, care își desfășoară activitățile în satul Peștera din județul Constanța.

Ambele afaceri sunt de familie, participațiile și administrarea fiind în controlul soților Constantin și Liliana Tănase, și al fiului lor, Dimciu Palavoti Tănase și a soției acestuia Dumitrela Tănase (fostă Gigică).

De altfel, familia Tănase este încuscrită cu unul dintre cei mai importanți crescători de animale din Tulcea, Apostol Gigică, proprietar al societății „Tolil Company” (42,5 milioane de Euro cifră de afaceri), acesta fiind tatăl Dumitrelei Tănase, și implicit socrul lui Dimciu Palavoti Tănase.

Se înțelege astfel și de ce, familia Tănase pariază în prezent pe agricultură și creșterea animalelor, firma „Palavoti Group” fiind specializată în cultivarea cerealelor și a legumelor, în timp ce „Cooperativa Four Generations” are ca domeniul principal de activitate comerțul cu ridicata al produselor agricole și al animalelor vii.

Celelalte două societăți deținute de familia Tănase sunt „Dimel Micro” SRL și „Expres Dim” SRL, ambele cu sediul social în Constanța, la adresa de domiciuliu a familiei Tănase, având venituri anuale ce nu depășesc 90.000 de Euro.

După cum putem constata, toată lumea s-a repezit să-i calculeze Elenei Tănase costul rochiilor pe care le-a purtat la cununie, iar de aici să contabilizeze și milioanele din conturile lui tăică-su.

Din păcate, atunci când avem de-a face cu persoane foarte cunoscute, se pornește adesea de la falsa premisă că unirea unor destine are ca liant principal interese de ordin economic al familiilor, excepția devenind astfel regulă și totodată un reflex al gândirii provinciale.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE