Pentru a putea candida la Primăria Constanța, Vergil Chițac s-a mutat fictiv într-un garaj de 38.000 de euro

Cu cât sapi mai mult în adâncul a tot ceea ce înseamnă povestea fabricată a candidatului Vergil Chițac, cu atât ajungi la concluzia că acest personaj ar trebui să aibă scris mare pe frunte FAKE adică FALS.

A spus atât de multe bazaconii și minciuni în perioada asta electorală, încât nici nu mai știi ce să crezi despre marele amiral.

Cea mai recentă păcăleală este strâns legată de faptul că pentru a candida la Primăria Constanța, amoralul Vergil Chițac a trebuit să se mute în oraș, dânsul domiciliind în Eforie, cu soția, proaspăt recăsătorit, și cu motanul Caramel.

Și unde să se mute?

Putea închiria un apartament, putea să încerce pe la colegii din Academie, putea să îl roage pe mogul să îl găzduiască în palatul său sau … putea să construiască o nouă poveste falsă. Și FAKE a fost, evident.

Așadar, ca să poată candida la Primăria Constanța, amiralul, membru și candidat al Partidului Național Liberal, a fost luat în spațiu de prietenul său, Bogdan Chircorian, președinte al Partidului Constanța Altfel și membru fondator al asociației Constanța Altfel, într-un garaj de pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu.

Proprietatea a fost achiziționată cu aproximativ doi ani în urmă, printr-o tranzacție imobiliară care ne ridică din nou semne de întrebare. Redăm, pas cu pas, povestea ca să înțelegeți.

Noiembrie 2017, apare Asociația Constanta Altfel

În luna noiembrie a anului 2017, izgonit din PNL Constanța, Vergil Chițac realizează că va trebui să-și construiască un nou vehicul electoral, pentru a-și încerca din nou șansele în politică.

Astfel, decide să țină relația cu Gabriel Comănescu în fundal, pentru că realizase că asocierea la vedere nu-i face bine, așa că renunță la asociația pe care i-o dăruise mogulul și înființează una nouă.

Așa apare Asociația Constanta Altfel, care îi are printre membrii fondatori pe Vergil Chițac, Felicia Ovanesian și … Bogdan Chircorian, un fost cablist pe la firmele de televiziune prin cablu, pus director de televiziune liberală, pe pile, în perioada în care liberalii credeau că sunt puternici pe litoral și înființaseră, cu 12 asociați, postul Constanta TV (CTV). Un post ce avea să sfârșească într-un faliment previzibil.

Gargara de pe internet împotriva administrației locale îl face interesant pe acest Chircorian, care prinde un loc lângă amiral și avocată și devine parte a Asociației care se înființase doar cu scop politic.

Acest lucru s-a văzut cel mai bine la începutul acestui an, când s-a înființat Partidul Constanța Altfel, cu președinte Bogdan Chircorian. Doar că între timp, mogulul Gabriel Comănescu reușise prin relații la nivel înalt să-l readucă în tabăra liberală pe protejatul Chițac, așa că n-a mai fost nevoie de recent înființatul partid, care a rămas în standby, pentru alte viitoare alegeri.

Chircorian avea totuși să fie util pentru candidatura lui Vergil Chițac, în momentul în care a decis să-l ia în spațiu pe șeful său, acesta fiind obligat să aibă domiciliul în Constanța, pentru a putea candida la Primărie.

Proprietatea de pe Bogdan Petriceicu Hașdeu, trei camere și un garaj, la preț de garsonieră

Oamenii ăștia, Felicia Ovanesian, Bogdan Chircorian, Vergil Chițac, s-au unit în Constanța Altfel, teoretic pentru a face bine constănțenilor. Doar teoretic, pentru că povestea proprietății de pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu te duce iar cu gândul la tranzacțiile imobiliare pe care amiralul e obișnuit să le facă.

Am reținut așadar că în noiembrie 2017 se înființează asociația Constanta Altfel cu Vergil Chițac și Bogdan Chircorian care se țin strâns de mână.

Fix un an mai târziu, în noiembrie 2018, Bogdan Chircorian cumpără pe strada Bogdan Petriceicu Hasdeu un teren de 200 de mp, pe care se aflau o construcție de 47 mp, o alta de 35 mp, însumând trei camere amândouă, plus un garaj cu o suprafață de 18 mp la intrare.

Vânzători, văduva și fiul unui domn care decedase de curând. Prețul, dubios de mic, doar 38.000 de euro pentru o proprietate în cartierul Anadalchioi. Un chilipir, dar nu mai poate să te mire, nu? Oricine atârnă pe lângă amiral învață arta achiziționării de proprietăți sub prețul pieței.

Vergil Chițac s-a mutat în garaj pentru a putea candida

Referitor la vila de la Eforie, amiralul Chițac a servit mereu aceeași placă stricată. „E doar locul în care înnoptez”. Cu toate astea, a fost locul din care a furnizat toate interviurile online, și locul în care ne-a prezentat imagini cu motanul Caramel.

Și totuși, din februarie 2020, amiralul Chițac nu mai are domiciliul în Eforie Nord, pentru că s-a mutat, oficial, în garajul lui Bogdan Chircorian.

O să spuneți, de ce în garaj? Păi, e simplu, în două dintre cele trei camere ale casei există deja două firme. Mai rămâne o cameră și garajul de 18 mp. Ceea ce ar însemna ori că doarme cu Chircorian în pat, ori că doarme în garaj, alte variante nu rămân.

Preferăm să credem că doarme în garaj!

Desigur, adevărul e că pentru a candida la Primăria Constanța, amiralul de Eforie s-a folosit de încă un truc. De încă un FAKE, de încă o poveste inventată, poveste care îi completează profilul de impostor.

Amiralul doarme, bine mersi, și acum, la Eforie, dar are buletin de Constanța, în garajul lui Chircorian. În urma unei noi tranzacții imobiliare dubioase. Și toată povestea asta te face să te întrebi, merită Vergil Chițac un vot, când el are grijă să fie constănțean doar din patru în patru ani, mai mult din obligație decât din dorință reală?

Bogdan Chircorian, proprietarul garajului
spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE