Plase de pescuit de 275 metri şi 50 kilograme de peşte confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei persoane care deţineau plase de pescuit tip monofilament şi comercial, în lungime de 275 metri, respectiv transportau cantitatea de 51,5 kilograme peşte fără documente legale.

În data de 18.04.2013, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţiune cu motor în care se aflau C.T. şi I.P., domiciliaţi în judeţul Tulcea.

În urma controlului au fost găsite cinci setci tip avă şi două plase monofilament, în lungime de 275 metri, precum şi o captură de 11,5 kilograme peşte proaspăt din speciile crap şi caras.

În aceeaşi zi, în zona de competenţă a P.P.F. Midia, poliţiştii de frontieră au verificat un autoturism marca Dacia, condus de cetăţeanul român S.G., în vârstă de 69 ani, domiciliat în judeţul Constanţa.

În portbagaj a fost găsită o ladă din plastic care conţinea cantitatea de 40 kilograme peşte din specia crap, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele, ambarcaţiunea şi motorul de 9,9 CP, bunuri evaluate la aproximativ 10.000 lei, iar cantitatea de 51,5 kilograme de peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuit prin orice metode şi mijloacea peştilor şi a altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie”, lipsa licenţei de pescuit comercial, „deţinere şi folosire a plaselor de pescuit tip monofilament”, „deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial” şi „transport al peştelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE