Prefectul și șeful ISU, demiși. Ce urmează?

Prefectul județului Constanța, Radu Volcinschi, a fost schimbat din funcție, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea. De asemenea, șeful ISU Constanța, Viorel Jianu, a fost înlăturat din funcție. Demiterea celor doi, vine la nici 24 de ore după tragedia de pe lacul Siutghiol, acolo unde patru oameni și-au pierdut viața, așteptând zadarnic ca salvatorii ISU să intervină pentru a-i scoate din lac.

Interesant de urmărit ce vor face autoritățile în acest moment. Demiterea șefului ISU nu poate fi de-ajuns. În opinia noastră, întreg sistemul de intervenție trebuie regândit, după ce și-a dovedit limitele în mai multe situații critice, precum accidentul aviatic din munții Apuseni, sau chiar tragedia de la restaurantul Beirut, petrecută la câțiva pași de sediul ISU Dobrogea și soldată cu trei persoane decedate.

De asemenea, este foarte interesant dacă, după experimentele eșuate Eugen Bola și Radu Volcinschi, instalați fără merite pe postul de prefect al județului, ministerul Administrației și Internelor va pune pe acest scaun încă o emanație a regimului Mazăre-Constantinescu, sau va alege în sfârșit să însărcineze cu acestă misiune, un om pregătit și capabil să ia măsuri chiar în cele mai critice situații posibile.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE