Primăria Bărăganu, amendată pentru a doua oară de Garda de Mediu

Comisarii Gărzii au descoperit mai multe depozite ilegale de deșeuri:

„În cadrul controlului efectuat de Garda de Mediu Constanța pe raza administrativ teritorială a comunei Bărăganu, a fost aplicată amendă de 50.000 lei pentru neluarea de către UAT Bărăganu a măsurilor de salubrizare a terenurilor de pe raza localităților componente.
La controlul anterior au fost identificate trei zone unde erau depozitări ilegale de deșeuri: o zonă în localitatea Bărăganu, ieșirea spre satul Potârnichea și două amplasamente în satul Lanurile.
Primăria avea obligația să salubrizeze terenurile în cauză, conform măsurilor stabilite anterior și să ia totodată măsuri de prevenire a depozitărilor de deșeuri în locuri neautorizate. Echipa de comisari a constatat că nu s-a realizat curățarea terenurilor, fiind identificate deșeuri menajere recente în amestec cu deșeuri inerte și reciclabile”, transmite Garda de Mediu Constanța.

Potrivir comisarului șef Steluța Popescu, fapta nu constituie infracțiune. Amenzile s-au aplicat gradual, la controlul din octombrie 2023 s-a aplicat amenda de 45000 (conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor) pentru neîndeplinirea obligațiilor stabilite pentru primării. Acum, s-a aplicat amendă pe OUG 195/2005 privind protecția mediului -nesalubruzarea terenurilor.

spot_imgspot_img
spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE