Primăria Constanța întârzie de nouă luni un proiect de suflet gândit de Melania Medeleanu

Felicia Ovanesian, fost administrator public al municipiului Constanța, a povestit în această seară istoria unui proiect de suflet, gândit împreună cu Melania Medeleanu. Pe scurt, prin acest proiect, locuitorii orașului ar fi putut adopta un copăcel, în memoria persoanelor plecate din această lume. Rolul Primăriei Constanța ar fi fost să construiască trei mici alei, pentru a facilita accesul la copăceii adoptați de constănțeni, doar că, de peste nouă luni de zile, proiectul stagnează. 

Ați auzit de „Plantați în amintire de dor”? Eu da, pe la începutul anului! ȘI mi-a plăcut mult și m-am bucurat că așa ceva s-ar putea întâmpla și la Constanța. Pentru că, în esență, proiectul este despre a „adopta” un copac dintr-un părculeț nou amenajat, un arbore care să spună povestea cuiva drag plecat dintre noi. Ca mine s-au bucurat mulți care s-au și grăbit să adopte un copac în amintirea unui membru al familiei sau a unui prieten. Așa am cunoscut-o pe Melania Medeleanu! Și am bătut palma cu ce are de făcut fiecare. Melania s-a ținut de cuvânt, Primăria Constanța se chinuie din luna martie să facă 3 amărâte de alei care ar contura parcul cu arborii plantați în amintire. Pentru ca mai apoi Melania să facă sistemul de irigații! ȘI primăria să pună băncuțe, coșuri de gunoi și ce o mai fi ….

9 luni pentru 3 alei. Într-o zi le-au desenat în pământ, peste o lună au descărcat niște piatră, peste 2 luni au întins jumătate din piatră, cealaltă stă mormane peste tot. Apoi în calea unei alei au găsit un pom și s-au gândit să-l taie, nu să-l ocolească. De 2 luni n-au mai călcat pe acolo. N-aș fi scris! Adică aș fi scris de mult, dar nu m-a lăsat Melania. Ea tot crede că promisiunile venite din primărie lună de lună se vor adeveri la un moment dat. N-aș fi scris fără permisiunea Melaniei dacă nu mi-ar fi scris o colegă. Care a adoptat cu drag 2 pomi și nu înțelege ce se întâmplă de atâta amar de vreme. Se întâmplă că în primărie e haos. Sunt zeci de lucrări începute și neterminate și noi nu le știm pe toate că fiecare ne învârtim în zona noastră de interes. Acolo pe unde avem treabă. În fiecare zi lucruri începute sunt lăsate baltă ca să fie începute altele, că a intervenit nu știu cine sau s-a revoltat vreun cetățean mai vocal. Eu toate astea le știu deja! Le știu de când încercam să toaletez copacii din oraș sistematic și organizat și în fiecare zi trebuia să mut echipamentele prin tot orașul că a sunat vreo pilă de-a primarului sau consilierilor Lui că are nevoie de toaletarea urgentă. Cel mai adesea dezvoltatori imobiliari care nici 200 lei nu ar fi cheltuit din banii proprii ca să toaleteze. Haos! Haos este cuvântul de ordine în Constanța! Terminați odată aleile alea că ajunge câtă rușine ducem de pe urma voastră. Iertare, Melania, dar nu m-a mai răbdat sufletul!”, a scris Felicia Ovanesian. 

spot_imgspot_img
spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE