Primarul Constanței: ”Costă 600 de lei să-ți recuperezi mașina pentru că așa vrea Mazăre”

Primarul Constanței pare că a intrat în zodia lunii negre. Odată trecută vara cu ale ei carnavaluri și defilări, Radu Mazăre nu pare capabil să se acomodeze cu rolul de simplu primar.

E probabil greu să treci din rolul de rege al Franței, în cel de Mazăre, edilul care trebuie să asculte de nevoile și doleanțele muritorilor de rând, exceptând bineînțeles categoria aparte a pensionarilor, care pentru un plic cu bani și ceva alimente, te votează fără prea multe comentarii. Primarul Constanței nu mai e cu siguranță acel tinerel simplu și ambițios pe care l-am votat cu toții în anul 2000.

Avem parte acum de un Radu Mazăre megaloman, care a început să confunde din ce în ce mai des administrația pe care o conduce cu propria-i persoană, întruchiparea din vara trecută a regelui Soare nefiind, se pare, doar o banală întâmplare. ”Primăria sunt eu” ar fi un slogan potrivit pentru actualul Radu Mazăre iar comportamentul său de ieri nu poate decât să confirme spusele noastre.

S-a terminat vara. A început campania electorală.

Dimineața l-a prins pe regele Constanței în veșnica-i campanie electorală. Pensionarii orașului au fost adunați în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor. 162 de persoane care au împlinit 80 de ani și 52 de cupluri cu 50 de ani de căsnicie în spate au primit bani din partea actualei administrații.

Numai cine a fost în sala respectivă poate înțelege atmosfera morbidă în care s-au desfășurat evenimentele, cu un primar care a întârziat binișor, cu un purtător de cuvânt care întrerupea din când în când muzica populară din fundal pentru a-i anunța pe bătrâni: ”domnu primar are grijă de voi, de aia sunteți aici” și cu bătrâni care se apropiau de infarct în momentele când numele lor era sărit de pe listă. Când într-un final și-a făcut apariția, Radu Mazăre a continuat pe linia purtătorului său de cuvânt și le-a promis că ”atât timp cat va fi primar, el îi va ajuta, că-i om bun și creștin și că trebuie să fie cineva și lângă bătrâni”.

Mesajul a fost deci clar. Nu sunt primar, nu vă ajut. Acolo, între pensionari, primarul a dat primul semn de nervozitate, atunci când și-a certat asistenta pentru că nu era lângă el să-și noteze câteva dintre problemele seniorilor. Care probleme, între noi fie vorba, au fost extrem de interesante. Spre exemplu, bătrâna doamnă Maria Ciocan, i-a mărturisit primarului că ”parcă n-ar muri pănă nu mai bea o cafea pe faleza proaspăt renovată”.

Asta ca să nu aducem vorba despre venerabila doamnă care a ținut morțiș să-l întrebe pe primar de ce e așa slab, oare nu mănâncă destul?

În Constanța lucrurile se întâmplă numai după voia primarului.

A doua parte a zilei l-a găsit pe primar la ședința de Consiliu Local. Întâlnirea a debutat cu actul doi din piesa ”campanie electorală, sezonul de toamnă”.

Radu Mazăre, aproape plângând, le-a oferit titlul de cetățean de onoare contraamiralului Petre Zamfir și maiorului de aviație Constantin Gheorghe, doi veterani de război, eroi declarați ai neamului românesc, care și-au dovedit caracterul incredibil renunțând la orice câștig material ar fi venit din titlul pe care l-au primit. Întrebarea jurnaliștilor, legată de inițiatorul acestei hotărâri de Consiliu Local a venit pentru edilul constănțean ca un pumn în stomac, pentru că nu, pe hârtie nu era trecut numele său, în dreptul inițiatorului. Abil în ale vorbelor, primarul a întors-o: ”hotărârea a inițiat-o tot primarul, dar prin viceprimar”. Și toată lumea a fost veselă împreună cu sultanul al cărui ego fusese doar puțintel atins, așa că lucrările curții au putut începe.

Pacea n-a ținut însă prea mult. Ședința de Consiliu Local s-a dovedit plictisitoare pentru edil. Nu fete, nu blitzuri, nu costume de regi și machiaje excentrice. Tot felul de întrebări despre prețuri, licitații și avize. Și uite așa, atunci când un consilier local a cerut detalii despre prețul cam mare pentru unele dotări din viitorul cartier Henri Coandă, primarul a luat foc. Și culmea, nu pentru că nu ar fi avut dreptate consilierul PDL, Fabian Iustin Roman, ci pentru că nu era nimeni capabil în sala de ședințe să explice cum s-a ajuns la prețul respectiv, pe care el însuși l-a descris ca fiind mare. Explicația a venit, demnă de un primar de urbe europeană: ”așa au decis specialiștii, știu ei mai bine, haide să votăm că deja încep să ma enervez”așa că proiec tul s-a votat, fără sprijinul consilierilor PDL, aceștia nefiind complet lămuriți.

Radu Mazăre era însă din ce în ce mai nervos iar apogeul avea să-l atingă în finalul întâlnirii, atunci când o jurnalistă l-a întrebat cum s-a ajung la costul de 600 de lei pentru recuperarea oricărei mașini ridicate în Constanța. Pentru că da, hinghereala mașinilor pe model bucureștean se va petrece de-acum și-n orașul nostru cam la aceleași costuri ca în capitală. Răspunsul primarului, încă o dată depășit de situație a fost unul edificator:

”în Constanța costă 600 de lei să-ți recuperezi mașina, pentru că așa vrea Mazăre. Și dacă mă enervez, cresc prețul, că și-așa nu vă înghit pe voi ăștia care parcați pe prima bandă”.

Facem, așadar, un apel către cetățenii Constanței. Nu-l enervați pe primar. Ne aflăm în plină dictatură Mazăre și nu se știe ce se poate întâmpla! Și facem și un apel către Radu Mazăre. A venit toamna domnule primar, nu prea mai e loc de manevre electorale, iar treaba de administrator al urbei vă depășește în mod evident. Oare n-ar fi timpul să vă luați o vacanță lungă prin Madagascar?!

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE