Procurorul care l-a închis pe Mazăre, înlocuit cu procurorul care l-a ”scăpat” pe Mihai Lupu?

Se întâmplă schimbări ciudate în justiția constănțeană. Întâmplător sau nu, schimbările astea survin chiar în anul electoral pe care urmează să-l parcurgem. 

Am văzut cu toții cum procurorul șef, Gigi Valentin Ștefan, pleacă din funcția de procuror general al Dobrogei, pentru ca după câteva zile să se întoarcă adjunct al aceleiași instituții. Un ”switch” făcut așa, de ochii lumii. 

Acum, asistăm la înlocuirea procurorului șef al DNA, Andrei Bodean, cu mai tânărul procuror Mihai Stanciu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. 

Andrei Bodean este cunoscut pentru anchetele prin care i-a trimis în vacanță pe Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Nicolae Matei și mulți alții. De asemenea, Bodean l-a trimis în judecată și pe fostul primar Decebal Făgădău și a deschis mai multe dosare actualului primar al municipiului Constanța. 

Mihai Stanciu e mai cunoscut pentru faptul că în ograda sa a avut loc ancheta actualului președinte de Consiliu Județean, Mihai Lupu, acuzat de ultraj după ce a agresat un polițist local la intrare în Piața Ovidiu. Ancheta s-a încheiat cu clasare, deși imaginile sunt cât se poate de sugestive. 

Există și o parte bună, în toată povestea asta. Visul domnului procuror Gill Julien Grigore Iacobici de a ajunge șeful DNA Constanța s-a risipit. Măcar atât. În rest, doar alegeri ciudate în justiția constănțeană. 

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE