Prohibiţie piscicolă: Garda de Mediu, la pescuit de braconieri

Au trecut doar două zile de când a intrat în vigoare anul aceste prohibiţia piscicolă, iar comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au şi declanşat un amplu control pe tronsonul de Dunăre începând de la Călăraşi braţul Borcea şi Dunărea maritimă până la Insula Mică a Brăilei.

Acţiunea, la care au participat 7 comisari din cadrul GNM, 12 jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei cu 3 ambarcaţiuni şi 1 echipaj pe uscat, a avut drept scop combaterea braconajului piscicol:

„Pe Dunărea maritimă, la km 362, a fost confiscată o barcă cu motor care desfăşura activităţi de pescuit comercial ilegal împreună cu 30 kg de pește. Ulterior toată cantitatea a fost predată la un centru autorizat.

În zonele pod Feteşti, Burdujani, Stelnica şi Făcăeni au fost ridicate şi confiscate cca. 3000 m de setcă mono-filament şi 55 de vintire, în care erau prinse cca 200 kg de peşte din diferite specii şi care au fost redate mediului natural de către comisarii GNM.

În final vă amintim că anul acesta prohibiţia piscicolă durează până pe 7 iunie şi că astfel de acţiuni alte Gărzii Naţionale de Mediu vor continua”, transmite Garda de Mediu.

spot_imgspot_img
spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE