Proiectul de suflet al deputatului PSD, Horia Țuțuianu: ”Am ajutat primarii”

Într-o declarație, pentru Constanta.INFO, deputatul Horia Țuțuianu recunoaște că în acest mandat, proiectul său de suflet a fost legea prin care a ajutat primarii din județul Constanța să scape de plăți de milioane de euro care ar fi apăsat greu pe bugetul local.

În aprilie 2023, după inițiativa lui Horia Țuțuianu, această lege a fost promulgată.

”Am obţinut astăzi o victorie importantă pentru primarii din Dobrogea şi din toată România, obligaţi până acum să restituie milioane de euro, bani încasaţi ca impozit pe clădiri de la companiile ce deţin parcuri eoliene! Proiectul de lege care permite, prin derogare de la Codul Fiscal, ca aceste creanţe să fie compensate, până la stingere, cu obligaţiile fiscale ale companiilor de eoliene datorate către bugetul local sau naţional, a devenit lege fiind promulgată astăzi de preşedinte. Este un proiect de suflet, menit să repare o nedreptate, o iniţiativă ce porneşte de la realitatea primarilor din România, dar în special a celor din Dobrogea. Fără această lege am discuta despre foarte multe comune care ar trebui să restituie zeci de milioane de euro, riscând astfel să intre chiar în faliment, bani proveniţi din impozitele încasate de la aceste companii în temeiul unui cadru legal, ulterior instanţa stabilind că turbinele eoliene nu pot fi încadrate în categoria clădirilor. Mulţumiri colegilor parlamentari care au înţeles această nedreptate şi au susţinut încă de la început acest proiect de lege”, declara la acea vreme deputatul Horia Țuțuianu.

spot_imgspot_img
spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE