PSD Constanța a rămas în comunism

Am asistat, ieri, la alegerile desfășurate în organizația municipală a PSD Constanța. După trei ani în care Ion Dumitrache, din postura de șef interimar, și-a impus toți apropiații în structurile organizației, rezultatul de ieri era unul ușor de anticipat.

Nu rezultatul surprinde, însă, analizând aceste alegeri, ci stilul pur comunist în care s-au desfășurat lucrurile.

Discursuri jenante, într-o limbă de lemn specifică anilor 80, stropite abundent cu aplauze furtunoase. O medie de vârstă de 65 de ani plus, o listă de candidați unici, impuși de Dumitrache, cu el în fruntea listei, și un vot cerut intenționat ”la vedere”, pentru a nu cumva să existe vreun trădător. Cam acestea au fost ingredientele unei runde de alegeri ținute în cel mai pur stil comunist.

Bine, asta nici nu te poate mira. Bătrâneii Ion Dumitrache și Felix Stroe s-au format în structurile PCR, comunismul este în ADN-ul lor.

Mai degrabă surprinde atitudinea conducerii centrale a partidului. Am mai spus-o, Ciolacu a vândut județul Constanța liberalilor, iar alegerile de ieri sunt doar o dovadă în plus. Lăsându-l pe Dumitrache să se impună, Ciolacu a acceptat faptul că organizația de partid a fost confiscată de o gașcă măruntă de septuagenari comuniști.

Ciolacu a lăsat fără viitor PSD Constanța. Dumitrache va continua să facă exact ce știe mai bine. Să-și impună oamenii la conducerea instituțiilor, folosindu-se de influența politică, pentru ca apoi, aceiași oameni, să-i livreze contracte pe bandă rulantă.

Există totuși și o parte bună. Prin alegerile de ieri s-a mai bătut un cui în sicriul PSD Constanța, care va deveni doar o anexă a firmelor lui Dumitrache, un vehicul folosit pentru a face bani, dar care, în realitate, își va pierde în rândul populației și ultimii fani.

PSD Constanța va pierde alegerile, atât la Primărie cât și la Consiliul Județean. Vor fi puțini oamenii atât de proști încât să voteze cu Dumitrache și gașca lui.

În rest, selecția naturală își va face treaba.

spot_imgspot_img
spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE