Răducu Mazăre, icoana de la Papa-Bun

Prin 2011, restaurantul fast-food de pe bulevardul Al. Lăpuşneanu, din coasta Universităţii Andrei Şaguna, lansa o tombolă unică în scurta sa istorie. Pentru a-şi fideliza clienţii, consumatori de pizza, souvlaki şi shaworma, dar mai ales pentru a comemora patru ani de la deschiderea localului, patronul de la Papa-Bun punea la bătaie patru premii de câte 1.000 de lei.

Marea extragere a avut loc chiar la cumpăna anilor 2011 şi 2012, iar potrivit unui anunţ al restaurantului întreaga procedură ar fi fost supravegheată de un notar public. Niciodată patronul fast-food-ului nu a rostit numele notarului care a ales să petreacă ultima zi din anul 2011 verificând urna, bileţelele şi mâna care avea să împartă fericirea câştigului către mâncătorii de şaorme.

Cum nu există nicio suspiciune că lucrurile nu s-ar fi întâmplat cu strictă vigilenţă şi legalitate, rămâne că cei extraşi sub privirile notarului au câştigat în mod cu totul şi cu totul aleatoriu.

Şi aşa a vrut destinul ca unul din câştigătorii întâmplători să fie chiar Mazăre-Petcu Radu Ştefan, alias Răducu Mazăre, alias Mazăre junior.

Sigur, vor fi cârcotaşi care vor gândi: dar bine, domnule, chiar nu mai erau alţi consumatori de souvlaki în Constanţa care să câştige extragerea, decât odrasla primarului degrabă spărgător de farfurii la petrecerile după moda poporului care a inventat tzatziki? În galeria câştigătorilor apare şi o doamnă care seamănă izbitor de bine cu Daniela Silvia Frăţilă, care este asociată cu patronul de la Papa-Bun în firmele fără activitate City Events SRL şi Collection City Bijoux SRL.

WC-ul comun se aeriseşte prin crăpătura de la uşă

Tombola a fost una cu totul şi cu totul excepţională, de vreme ce anunţul de participare şi fotografiile câştigătorilor stau mărturie şi acum, la aproape doi ani, în interiorul fast-food-ului.

În interior, adică pe stâlpul de rezistenţă din dreapta uşii de la intrare, alături de certificatul de înmatriculare şi autorizaţiile de funcţionare ale firmei! De ce ar ţine cineva, lângă autorizaţii, pozele de la o tombolă din vremuri de multişor apuse? Că doar n-o fi poza lui Mazăre Junior vreo autorizaţie de funcţionare! Ei bine, pe stâlpul cu autorizaţii se uită, de regulă, doar inspectorii diferitelor instituţii de control. Şi, uitându-se, ar putea afla că în localul cu pricina mănâncă pe săturate chiar norocosul şi premiatul fiu al primarului. Mai departe ar putea trece cu vederea mici detalii.

În primul rând, că prizele de curent, accesibile la nivelul meselor, nu sunt semnalizate cu etichetă de putere, 2,20 V. Mulţi „fraieri” au plătit amenzi usturătoare pentru această scăpare, dar patronul localului unde mănâncă fiul primarului, nu-şi face nici o grijă. În al doilea rând, restaurantul nu are grupuri sanitare distincte pentru femei şi bărbaţi. În cămăruţa WC-ului, materialele de igienizare nu sunt închise în dulap, cum este regula, ci sunt accesibile oricărui client. Capacul closetului este, de multe ori, plin de stropi de urină. Dar şi mai grav e faptul că toaleta comună nu are geam şi nici instalaţie de aerisire. Iar în aceste condiţii, mirosurile se degajă doar prin rosturile răscrăcănate dintre uşa de lemn şi tocul ei. S-ar părea că patronul, Emanuel Pătraşcu, n-are bani să schimbe uşa improprie de la WC, deşi se plimbă cu un Jaguar de zeci de mii de euro prin oraş.

În proces cu Garda Financiară

Trebuie, totuşi, să spunem că cel puţin o instituţie de control nu s-a lăsat impresionată de „icoana” de pe stâlpul cu atorizaţii. Astfel, firma care operează restaurantul Papa Bun, City Food SRL, este implicată într-un proces cu Garda Financiară Constanţa, având ca obiect plângerea contravenţională împotriva procesului-verbal H 0417429, cu primul termen de judecată pe 1 octombrie a.c..

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE