Război în Orientul Mijlociu. Klaus Iohannis: România condamnă ferm atacul Iranului asupra Israelului

Președintele României, Klaus Iohannis, face apel la evitarea unei escaladări a situației în Orientul Mijlociu după atacul cu drone și rachete a Israelului din partea Iranului.

„România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escalade regionale ulterioare”, scrie, duminică, pe X, președintele României, Klaus Iohannis.

Ambasadorul Israelului în România, E.S. Reuven Azar:

„99% din proiectilele lansate din Iran asupra Israelului au fost interceptate. […]

Credem că trebuie să îi țintim pe cei care ne țintesc. Nu vom ezita să răspundem. Cel mai bun lucru este să nu vorbim prea mult, ci să facem. Dar, ce așteptăm de la comunitatea internațională este o atitudine fermă față de ce a făcut Iranul, pentru că este o sursă de destabilizare în regiune. A înarmat grupuri teroriste cu arme pe care nici măcar armatele regulate nu le au, cu unicul scor de a distruge Israelul. O țară care vrea să distrugă o altă țară care este membru al ONU și a legislației internaționale, fără să mai menționăm că ne atacă direct pe noi în mod masiv, trebuie să înțelegeți, nu există altă țară în istoria lumii, care a fost atacată cum a fost atacat Israelul de Iran, de-a lungul istoriei.”

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, susține că peste 300 de drone și rachete au fost trase noaptea trecută asupra Israelului de către Iran, dintre care 99% au fost interceptate.

Nu au fost raportate victime, dar o fetiță de 10 ani a fost rănită de șrapnel, a precizat Hagari.

El a adăugat că unele dintre lansări au fost efectuate din Irak și Yemen, pe lângă Iran.

El a continuat să spună că situația este încă în desfășurare și că avioanele patrulează cerul.

„Vom face tot ceea ce este necesar”, a mai spus Hagari.

spot_imgspot_img
spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE