Reprezentanții Polaris atrag atenția: ”Căutătorii în gunoaie trebuie reclamați la Poliție”

Reprezentanții companiei de salubrizare, Polaris M Holding, atrag atenția asupra unui fenomen care s-a dezvoltat nepermis de mult, în perioada recentă. Este vorba de căutătorii de gunoaie, care, în goana lor după peturi și alte ambalaje, creează dezastru în jurul ghenelor de gunoi.

În urma implementării Sistemului de Garanție – Returnare, municipiul Constanța se confruntă cu o creștere alarmantă a fenomenului „căutătorilor prin gunoaie”. Acești indivizi, în căutare de ambalaje returnabile, marcate cu sigla “Ambalaj cu garanție”, răscolesc prin containere, lăsând în urmă mizerie și gunoaie împrăștiate. Astfel de acțiuni contribuie la poluarea orașului, pun în pericol sănătatea populației şi creează o ambianță înconjurătoare nepotrivită pentru România, țară europeană a anului 2024.

Un număr tot mai mare de cetățeni, lipsiți de educație civică, vandalizează containerele, le răstoarnă, le sparg, fură ambalajele returnabile și lasă în urmă deșeuri și dezordine. Din cauza acestui comportament, zona din jurul platformelor este în permanență devastată.

Pentru a preveni astfel de comportamente antisociale, îndemnăm cetățenii să sesizeze orice act de vandalism asupra containerelor la Dispeceratul Poliției Locale, apelând numărul de telefon 0341922.

În acest context, Polaris reiterează apelul către locuitorii municipiului Constanța să sprijine cu atitudine fermă, acest efort pentru un mediu mai curat și mai sănătos și pentru protejarea infrastructurii publice de colectare a deşeurilor.

Împreună putem stopa acest fenomen și putem crea un mediu mai curat și mai sigur pentru toți locuitorii orașului Constanța.

Vă mulțumim pentru implicare și pentru sprijinul acordat!”, transmit reprezentanții companiei Polaris M Holding.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE