De ceva vreme, echipa Felix Stroe-Ion Dumitrache se agită pentru a recâștiga încrederea conducerii de la București și totodată pentru a păstra puterea în organizația PSD Constanța. Putere pe care, după cum am arătat deja, o transformă în bani. Bani mulți!
După epoca Dragnea-Dăncilă, Stroe și Dumitrache, liderii PSD Constanța, s-au găsit într-o situație extrem de complicată. Cu rezultate dezastruoase la alegerile locale, acolo unde PSD Constanța a pierdut la scor de maidan atât Primăria cât și Consiliul Județean, cei doi corifei de la conducerea organizației de partid s-au pus inițial la adăpost, confiscând două funcții de parlamentar: una pentru Stroe, una pentru fiica lui Dumitrache.
Evident, în acea perioadă a mai fost nevoie de o mișcare pentru liniștea din interiorul partidului, înlăturarea lui Decebal Făgădău, singurul care ar fi putut solicita, cu argumente, preluarea conducerii organizației de partid. Ce s-a întâmplat, știm cu toții.
Culmea, la ora asta, conform sondajelor, dacă Decebal Făgădău ar candida din partea PSD Constanța, ar câștiga Primăria la mare distanță.
Nu a fost însă suficient. Conducerea de la București n-a mai fost atât de prietenoasă cu cei 2×1 de la conducerea organizației, așa că Stroe și Dumitrache au început să dea din coate, pentru a se agăța de putere.
Prima mutare a fost înlăturarea lui Lucian Lungoci de la conducerea organizației municipale, printr-un abuz de prost gust. Pentru că tânărul parlamentar nu a dorit să-și prezinte singur demisia, deși i s-a cerut acest lucru, înțelegând că gestul îl va urmări pe tot parcursul carierei politice, Stroe i-a orchestrat lui Lungoci o demitere ca-n filmele cu comuniști.
Ca să înțelegeți, la ședința în care Lungoci a fost demis de la conducerea organizației municipale, Felix Stroe a votat în numele altor patru colegi care i-au dat voie să voteze în numele lor (de parcă l-ar fi putut refuza) fără ca măcar să știe ce se va vota.
Așa au scăpat și de Lungoci. În locul lui, interimar de aproape doi ani este Ion Dumitrache. Asta e democrația din PSD Constanța. Organizația municipală a PSD e condusă interimar de un președinte pe care nu l-a ales nimeni. Și care și-a construit echipa, oferind oamenilor din jur funcții, astfel încât la eventuale alegeri să câștige fără probleme. Iar în acest răstimp, alegerile care ar fi trebuit să aibă loc s-au amânat de patru ori, pentru a oferi timp lui nea Nelu Barosanul să-și câștige voturile prin demersuri oculte.
Felix Stroe n-a stat nici el degeaba. În tot acest timp a participat la alegerile organizațiilor locale din județ. Acolo unde s-a prezentat singur. Niciun alt coleg de partid n-a avut voie să participe. În acest stil dictatorial, pur comunist, Stroe s-a asigurat că-și câștigă suportul colegilor din județ. Ba mai mult, cel mai probabil pentru ochii lui Marcel Ciolacu, nenea Felix Stroe i-a invitat pe colegii din județ să voteze ”moțiunea Felix Stroe”. Adică toți cei prezenți au fost invitați să-și prezinte, cu mâna ridicată, suportul pentru liderul suprem, cel mai iubit fiul al județului, Stroe. Am întrebat conducerea partidului ce reprezintă această moțiune, nu au dorit să ne răspundă.
Pură democrație, în PSD Constanța.
Dinspre București, însă, veștile nu par foarte bune. În cursul zilei de ieri a fost convocată o ședință a organizației municipale, acolo unde PSD-iștii erau invitați de Ion Dumitrache să stabilească un calendar al alegerilor. Doar că, în mijlocul ședinței, Dumitrache a primit un telefon chiar de la Felix Stroe, care i-a transmis că liderii de la București au cerut oprirea ședinței până la noi ordine. Așa s-au amânat, pentru a patra oară, posibilele alegeri pentru Organizația Municipală a PSD Constanța.
Semnalul transmis de la București nu este unul plăcut. După cum stau lucrurile, Marcel Ciolacu nu pare încântat de modul în care Stroe și Dumitrache conduc organizația. Liderul de la București pare să caute soluții pentru a-i înlocui pe cei doi.
Am întrebat conducerea partidului de ce s-a întrerupt ședința. Răspunsul a fost că e o decizie luată la nivel național. Am întrebat dacă decizia a venit chiar în timpul ședinței. N-am mai primit răspuns.