Școala „Gheorghe Țițeica”: 55 de ani de excelență în educație

Ziua de 23 aprilie 2024 a prilejuit aniversarea a mai bine de jumătate de secol de existență a școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”. Mai precis, 55 de ani de când această instituție de învățământ constănțeană și-a deschis porțile pentru a deveni, treptat, un reper al excelenței în educație în străvechiul Tomis.

Toți elevii și cadrele didactice, respectiv didactice auxiliare ale școlii au fost prinși în activități interesante, atât cu caracter sportiv, cât și cultural. Atmosfera de sărbătoare s-a instalat în școală cu două săptămâni înaintea zilei propriu-zise de sărbătoare. Elevii tuturor claselor au fost antrenați în competiții sportive specifice vârstei lor. De exemplu, școlarii claselor pregătitoare – a treia au participat la concursul de ștafete „Sunt eu mic, dar sunt voinic!”. Băieții de clasa a IV-a au participat la campionatul de fotbal, iar fetele, la ștafeta cu mingea de handbal. Pentru elevii claselor gimnaziale, profesorii de educație fizică au organizat două campionate aprig disputate,  de fotbal pentru băieți și de volei pentru fete. Aceste competiții s-au desfășurat în balonul tensiostatic construit prin donația generoasă a firmelor Ameropa și Chimpex, o lucrare amplă, dar care a fost finalizată în mai puțin de un an. Inaugurarea acestei săli de sport a fost făcut în prezența reprezentanților firmelor sponsor, a delegaților Inspectoratului Școlar Județean și a câtorva oficialități locale. În cadrul acestei festivități pline de veselie și de culoare, au fost premiate clasele câștigătoare ale competițiilor sportive sus-menționate, elevii fiind extrem de fericiți că își vor putea desfășura orele de sport de acum înainte în condiții optime, indiferent de starea vremii.

Mai târziu, cu începere de la ora 13, pe scena Casei de Cultură, a fost prezentat un spectacol extraordinar, plin de culoare și de bucurie, în care dansul, muzica, teatrul au fost  ingredientele de bază. În cadrul acestui spectacol, au fost premiați elevii care au reprezentat Școala „Gheorghe Țițeica” la olimpiadele naționale din anul școlar trecut. De asemenea, în deschidere, directorul instituției, prof.dr. Marinica Târziu, a ținut să mulțumească cadrelor didactice care cresc prestigiul școlii atât prin performanțele elevilor la concursuri și olimpiade, cât mai ales prin munca asiduă de a ajuta fiecare copil să progreseze în raport cu sine însuși, de la o zi la alta. „Fiecare elev este unic și important, iar țelul cadrelor didactice de la școala noastră nu este, în primul rând, acela de a crea vârfuri, ci de a stimula interesul tuturor elevilor noștri pentru învățătură, de a-i educa în spiritul valorilor și de a-i pregăti pentru o societate în continuă și rapidă schimbare. Pentru aceasta, țin să le mulțumesc nu numai colegilor mei care lucrează la standardele cele mai înalte, ci și numeroaselor instituții partenere, care se implică în educație și cu care dezvoltăm proiecte cu mare impact în rândul elevilor.”, a declarat Marinica Târziu. De asemenea, prezente la spectacolul oferit de elevii cei mai talentați și curajoși au fost și cadre didactice pensionare, care s-au bucurat de invitația primită și care au fost aplaudate la scenă deschisă de către cei prezenți, copii, părinți, bunici, cu recunoștință pentru munca lor de-a viață în domeniul educației. Aplauzele îndelungi ale publicului la finalul spectacolului au pus punct unei zile pline de emoție pentru fiecare elev și cadru didactic al școlii. Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” nu este doar o instituție în care aproape 1500 de elevi intră zilnic pentru a fi educați, ci este o comunitate cu mii de membri care colaborează eficient pentru ca fiecare copil să primească tot ce este mai bun pentru viitorul său.

spot_imgspot_img
spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE