Singapore are cea mai mică rată a mortalității provocată de noul Coronavirus

Singapore înregistrează în acest moment cele mai multe noi cazuri de infectare cu noul Coronavirus, prin comparație cu statele vecine din ASIA de sud-est, și totuși o rată a mortalității foarte scăzută, de doar 0,1%

Cu 14.423 de persoane infectate, Singapore a raportat doar 14 decese, iar asta în ciuda faptului că, primele cazuri din această țară au apărut încă de la finalul lunii februarie.

Fenomenul s-ar datora faptului că, lucrătorii expați, care reprezintă și cele mai multe cazuri de infectare, sunt în general persoane tinere, în timp ce rezidenții mai în vârstă și implicit mai vulnerabili au ales să rămână pe cât posibil în auto-izolare

Pentru o bună bucată de timp, autoritățile din Singapore au reușit să țină sub control numărul infectarărilor, cele mai multe cazuri la 24 de ore, fiind înregistrate începând cu data de 1 aprilie. Chiar și așa, rata mortalității rămâne în continuare la cel mai scăzut nivel din lume, adică la 0,1%.

Din 23 ianuarie, atunci când a fost raportat primul caz, și până în prezent, în Singapore au fost înregistrate doar 14 decese.

Asta i-a făcut pe reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) să afirme că „orașul leu” devine o poveste de succes, având în vedere că scopul măsurilor de sănătate publică este în primul rând acela de a salva cât mai multe vieți.

Succesul se datorează unei combinații de factori

În primul rând, așa cum aminteam, majoritatea cazurilor de infectare din Singapore sunt reprezentate de persoane tinere, fiind vorba în majoritate de muncitori veniți din alte state asiatice. Aceștia sunt cazați în niște dormitoare de mari dimensiuni, un fel de săli de dormit, având astfel suficient spațiu necesar distanțării sociale.

În al doilea rând,  cea mai vulnerabilă categorie, vârstnicii cu afecțiuni cronice, au preferat să rămână în case pentru a-și reduce astfel șansele de infecție.

De luna aceasta, ministerul singaporez al sănătății a decis să nu mai dea pulicității cazurile defalcate pe vârste, dar autoritățile au subliniat că majoritatea sunt tineri și foarte mulți dintre aceștia fie au simptome ușoare, fie nu au deloc.

Leong Hoe Nam, un specialist local în boli infecțioase, a explicat că aceste cazuri au „diluat” rata de deces din Singapore.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE