Spovedania lui Rizea: „Nicușor Dan este finanțat de Răzvan Petrovici”

Continuăm seria dezvăluirilor din cartea fostul deputat Cristian Rizea, condamnat definitiv pe 18 martie 2019 la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, cu privire la mafia politico-economică din România.

Aflat la Chișinău, acolo unde se asunde de condamnarea primită în România, fostul deputat Rizea s-a apucat de scris. Acesta tocmai a dat publicității o carte intitulată “Spovedania lui Rizea – Află cine sunt mafioții care conduc din umbra România.”

La pagina 73 a acestei cărți fostul deputat vorbește despre afaceristul Răzvan Petrovici, afirmând că acesta este unul dintre finanțatorii lui Nicușor Dan – candidat independent la Primăria Capitalei, sprijinit oficial de Partidului Național Liberal (PNL):

„Știți pe cine din actualii politicieni susține puternic financiar Răzvan Petrovici ? PE NICUȘOR DAN!!

Și nu de ieri, de azi, ci de vreo câțiva ani în care a făcut donații consistente în ONG-ul ,,Salvati Bucureștiul” ca și alți numeroși milionari!

De aici și porecla bine cunoscută a acestuia de „PLICUȘOR DAN”, Direcția Națională Anticorupție lăsându-l să-și facă de cap fiind GARANTAT FLORIAN COLDEA!

Nu credeți că ar fi chiar un logo bun de pus pe afișele lui Nicușor Dan în campania pentru Primăria Capitalei??!!

Astfel, dacă sondajele de opinie pentru primăria capitalei se confirmă iar Nicușor Dan va candida din partea PNL, Răzvan Petrovici va trage din nou lozul câștigător!” scrie Cristian Rizea

Cine este Răzvan Petrovici?

Răzvan Petrovici

Răzvan Petrovici este finul lui Virgil Măgureanu, fost șef al SRI din perioada 1990-1997. Dom’ Profesor Măgureanu i-a fost naș de cununie lui Petrovici, pentru ca mai apoi să-i boteze și fiica. Relația în cauză este cunoscută și asumată public de Petrovici.

În presa anilor ’90 s-a scris că țigările introduse în România, în 1998, prin afacerea „Țigareta II Otopeni” de Dragoș Constantinescu, fiul fostului președinte Emil Constantinescu (acuzație neconfirmată de vreo hotarâre judecătorească sau de un rechizitoriu de trimitere în judecată) ar fi fost vândute în magazinele duty-free ale firmei Euro Trade Invest SA, societatea administrată de Emanuel Corneliu Dobronăuțeanu (eminența afacerilor grupului Murfatlar – EuroAvipo) și Răzvan Petrovici.

După finalul anului 2000 când Constantinescu a pierdut puterea, Razvan Petrovici a înfiintat firma off-shore Agitator Trading Limited, având sediul la o căsuță poștală din Cipru.

În anul 2003, Agitator a înființat ca asociat unic persoana juridică română „Univers’All Trading Romania” SRL, cu sediul în comuna Ghermănești. judetul Ilfov.

Virgil Măgureanu

Una dintre primele achiziții ale firmei lui Petrovici a fost lanțul de patru magazine anexă al firmei „Tomis SA” din Constanța, privatizată și ea de FPS, tot sub regimul lui Emil Constantinescu, de o altă firmă offshore cipriotă denumită „Ptelia Company Limited” deținută de familia miliardarului Eyal Ofer.

După ce frații Ofer au pus mâna pe magazinul Tomis și pe cele 4 magazine satelit (fostele „Aliment Connex”), societatea „Tomis SA” a închiriat către firma coordonată de Petrovici magazinul alimentar de la parterul Tomis Mall.

La momentul respectiv (începutul anilor 2000) în mediul de afaceri a circulat informația ca-n offshore-ul Agitator Trading Limited ar fi fost asociat chiar Dragoș Constantinescu, astfel încât afacerile derulate între Univers’All și Tomis SA ar fi constituit, de fapt, lichidarea „obligațiilor morale” existente între familiile Ofer și Constantinescu.

Ulterior, reprezentantă a fraților Ofer în afacerile imobiliare din Constanța și București a devenit Diana Maria Voicu (sau „Daiana”) fiica fostului magistrat constănțean și profesor Marin Voicu – care a activat ca procuror la Constanța și la Curtea Supremă de Justiție, de unde s-a și pensionat.

Numele lui Petrovici este legat aproape ombilical și de familia Geoană-Costea. Astfel, Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţii scria, în anul 2013, că o firma condusă de taiwanezul Hsin Chi Su, înregistrată într-un paradis financiar, denumită CompassView Holdings, a cumpărat pentru 3,6 milioane de euro Dacia Real Estate SRL, al cărei administrator erachiar Răzvan Petrovici.

Atunci, cotidianul Evenimentul Zilei a scris că firma CompassView Holdings a cumpărat societatea de la Dominic Pan Meghea, verişorul Mihaelei Geoană şi fiul Chiraței Meghea, naşa de cununie a soţilor Mihaela şi Mircea Geoană.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE