Stelian Ion, a treia oară în izolare, după ce s-a salutat cu un cunoscut

Liderul USR Constanța, Ion Stelian, s-a autoizolat, din nou, după ce a luat contact cu un cunoscut, declarat pozitiv cu virusul Covid. Conform normelor prevăzute de DSP Constanța, candidatul USR la Primăria Constanța nu ar fi fost obligat să se izoleze, ținând cont că întâlnirea a fost de nivelul câtorva minute. Se pare însă că Ion Stelian a preferat să procedeze cât mai sigur, acționând responsabil, pentru a nu stârni un scandal de genul celui în care a fost implicat Vergil Chițac.

Faptul că omul care l-a salutat este Cristian Panait, unul dintre dezvoltatorii care au ridicat mai multe blocuri în perioada în care la Primărie se afla Radu Mazăre, a dat naștere la mai multe articole tendențioase, care au dezvoltat o teorie a conspirației și au încercat să-l plaseze pe Ion Stelian în tabăra fostului primar PSD-ist, denigrări specifice campaniei electorale.

Ce s-a întâmplat, de fapt, ne-a povestit Cristian Gabriel Panait, astăzi internat cu diagnostic pozitiv de SARS CoVid9. A fost nevoie să insistăm un pic, domnul Panait a fost reticent la început, dar într-un final a acceptat să stea de vorbă cu noi.

”Săptămâna trecută, am fost împreună cu familia să ne plimbăm prin stațiuni și am nimerit în mijlocul lansării hotelului renovat de Mohammad Murad la Olimp. Nu fusesem invitat, dar accesul era liber și am fost curios să văd ce s-a întâmplat acolo. Nu am știut, cum n-a știut nimeni, că acolo se va anunța o candidatură la Primăria Constanța. Printre cei aflați acolo l-am recunoscut pe Ion Stelian, un tip din generația mea pe care-l știu din vedere. I-am spus câteva cuvinte și asta a fost tot. Nici vorbă de întâlniri secrete și alte baliverne, cum încearcă unii să inventeze acum, electoral.”, ne-a declarat Cristian Panait.

De asemenea, domnul Panait ne-a rugat să transmitem următorul mesaj, tuturor celor care-l defăimează acum, într-un moment dificil al vieții sale. ”Nu sunt om de presă, nu știu să scriu, nu fac politică , e prima dată când discut cu dumneavoastră, astăzi când m-ați contactat, dar ceea ce mă doare este, și mi-a afectat starea, faptul că se fac speculații pe seama sănătății unui om. Lupt pentru această țară în anonimat de mai bine de 20 de ani, port drapelul în suflet și sunt gata să-mi dau viața oricând , am montat peste 400 de drapele acum doi ani și este prima dată când o spun, dar nu mi se pare normal ca cineva să-și facă o campanie politică pe seama sănătății unui om,mă simt umilit, folosit și înjosit. E prima dată când mă simt trădat în halul acesta de un compatriot. Am zeci de prieteni anonimi, care își riscă viața afară, nu au nicio garanție că se mai întorc, dar nici unul nu poate concepe așa ceva. Noi, oamenii anonimi care ne servim patria, considerăm această acțiune o trădare și vom lua măsuri dacă se mai repetă, vom lua măsuri imediate. Nu am legături cu Ion Stelian, l-am cunoscut la nivel tangențial prin alți amici de-ai mei, nu îmi place politica, la televizor mă uit doar la Simona Halep și canalul Mezzo, la fel cum nu am Facebook sau Instagram. O zi bună vă doresc! În încheiere doresc să transmit un mesaj de Demnitate Națională: Români, fiți puternici așa cum au fost înaintașii nostri, Decebal a preferat să moară pentru patrie, noi avem datoria ca urmași ai lor măcar să mergem pe stradă cu fruntea sus și să judecăm corect o informație. Doresc Națiunii Române să se facă bine cât mai repede!!!!! Așa să Ne Ajute Dumnezeu!!! Cuvântul DOR înseamnă: DUMNNEZEU OCROTEȘTE ROMÂNII!!”

Legat de asocierea numelui său cu Radu Mazăre, Cristian Panait spune că sunt ”baliverne, chestiuni inventate de presă.” „Nu m-am întâlnit niciodată cu Radu Mazăre, nu ne cunoaștem, sunt doar asocieri făcute de oameni rău intenționați”, spune Cristian Panait.

”Mașina era de fapt  bicicletă și nu a fost primită, ci dată. M-am obișnuit cu știrile de genul ăsta acum, înainte de alegeri. Așa cred adversarii că le vor câștiga. 🙂  Acum câteva săptămâni aceeasi publicație răspândea un fake news cum că m-aș fi întâlnit pe ascuns cu viceprimarul PSD Babu, când, în realitate, s-a dovedit că un membru important PNL Constanța se întâlnise de fapt cu acesta. M-am salutat cu domnul Panait pe 1 august, când am ieșit de la inaugurarea  Hotelului Panoramic din Olimp. Era lume de față, nimic ascuns, nimic ocult. Am aflat apoi că a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Asta este, ne adaptăm. Sunt a treia oară în izolare. Prima oară după întâlnirea cu domnul Chitac, a doua oară după un episod de tuse cu febră, a treia oară acum.”, ne-a declarat Stelian Ion.

Conform procedurilor DSP, Ion Stelian va sta în izolare până pe 15 august.

Reamintim, publicația Constanta.ro a dezvăluit, în exclusivitate, faptul că Ion Stelian a fost avocatul lui Radu Mazăre. La acel moment, fostul primarul al Constanței plecat în Madagascar, nu știa ca acest lucru să se fi întâmplat, numele lui Ion Stelian fiindu-i complet străin. S-a lămurit abia după ce a discutat cu Ioana Focșa, avocatul care l-a reprezentat și care i-a spus că într-adevăr, a fost decizia ei să-l lase pe Ion Stelian s-o ajute cu trei procese în care îl reprezenta pe Mazăre.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE