Topul celor mai fericite țări din lume. Ce loc ocupă România?

Raportul mondial al fericirii, apărut recent, confirmă ceea ce știm deja: țările nordice se bucură de cele mai bune locuri în top. Țara nr. 1, Finlanda, se menține în fruntea clasamentului de șapte ani la rând.

Potrivit Mediafax, raportul din acest an este primul care include un clasament separat pe grupe de vârstă și aduce vești proaste în ceea ce privește satisfacția vieții în rândul tinerilor din unele părți ale lumii.

Fericirea a scăzut atât de mult în rândul tinerilor din America de Nord, încât tinerii din această țară au devenit mai puțin fericiți decât cei în vârstă. Aceste scoruri scăzute au contribuit la eliminarea Statelor Unite din primele 20 de locuri pe lista generală, pentru prima dată din 2012.

România se află pe locul 32.

Țara noastră a coborât în clasamentul fericirii. România a ajuns în acest an pe locul 32, în timp ce anul trecut era pe locul 24.

Finlanda este din nou cea mai fericită țară din lume.

Raportul se bazează pe datele unui sondaj global efectuat în peste 140 de țări. Țările sunt clasate în funcție de fericire pe baza evaluărilor medii ale vieții lor în cei trei ani precedenți, în acest caz, între 2021 și 2023, conform CNN.

Vecinii nordici ai Finlandei au obținut, de asemenea, scoruri ridicate, cu Danemarca (nr. 2), Islanda (nr. 3) și Suedia (nr. 4) în primele cinci locuri, iar Norvegia (nr. 7) s-a clasat confortabil în top 10.

Având în vedere războiul cu Hamas, Israelul poate fi o surpriză pe locul 5, deși țara se află în top 10 din 2022.

Statele Unite (nr. 23) și Germania (nr. 24) au ieșit din top 20 în parte din cauza creșterii fericirii în rândul altor țări – în special Cehia (nr. 18), Lituania (nr. 19) și Slovenia (nr. 21). Regatul Unit a ocupat locul 20.

În timp ce Lituania s-a clasat pe locul 19 în acest an pe lista generală, în rândul respondenților cu vârsta sub 30 de ani, a fost nr. 1 în topul celor mai fericite țări în 2024. Pentru cei cu vârsta peste 60 de ani, Lituania s-a clasat pe locul 44.

spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE