Tudorița Floros, primarul care a eliberat comuna Ion Corvin de datorii

Comuna Ion Corvin a intrat, în 2020, pe mâinile primăriței liberale Tudorița Floros. Pentru prima dată în funcția de primar, doamna Floros nici nu bănuia la ce s-a înhămat. Primăria Ion Corvin fusese adusă de foștii edili în pragul falimentului, cu sume exorbitante de plătit, certificate de decizii ale instanțelor.

A fost nevoie de aproape doi ani, pentru ca toate datoriile să fie achitate, astfel încât comuna Ion Corvin să poată ieși la lumină.

500.000 de lei a plătit Primăria Ion Corvin pentru lucrările de iluminat public, executate în baza unei finanțări care nu fusese și nici n-a mai fost aprobată vreodată. 505.000 lei, sume datorate către RAJDP, pentru pietruirea unui drum comunal. 47.000 de lei, confinanțarea unui proiect legat de apă și canalizare. 60.000 de lei, împrejmuirea sălii de sport.

450.000 de euro a trebuit să plătească Primăria Ion Corvin pentru un proiect european în care banii au fost ceruți înapoi. În total, puse cap la cap, datoriile au însumat milioane de euro.

Sume exorbitante pentru o primărie mică, de comună. În plus, în paralel, activitatea din comună a trebuit să meargă înainte.

Tudorița Floroș, venită din mediul privat, spune că a chivernisit banii Primăriei, mai bine decât banii din propriul portofel. ”Am satisfacția personală să văd că munca mea a dat roade, pentru că știu cum a trebuit să ne descărcăm cu bani puțini”, spune Tudorița Floroș.

Odată ajunsă discuția la proiectele implementate, Tudorița Floros are ce spune. Ne-a vorbit despre grădiniță, despre dispensarul construit, despre școala din Viile, despre acoperișul refăcut complet pentru grădiniță, precum și despre faptul că a utilat căminele culturale din comună.

11 kilometri de drumuri urmează să fie asfaltate, printr-un proiect de 215 miliarde de lei, urmând de asemenea o finanțare prin AFIR pentru asfaltări, de un milion de euro.

”Îmi doresc să reabilitez căminul cultural din Viile și să extind iluminatul public din comună. Ni s-au tot ars becurile pentru că lucrările din trecut au fost făcute prost. Vom moderniza iluminatul. De asemenea vom moderniza platforma de gunoi și vom aduce utilaje în acest sens. Încerc să obțin bani și pentru școala din Ion Corvin, vreau să facem două parcuri la Ion Corvin și la Rariștea, vreau să construiesc o geamie precum și o casă mortuară la Viile. Din cele patru microbuze alocate județului Constanța, m-am zbătut ca unul să fie la noi și am reușit, cred că voi mai aduce și unul electric. Am pus deja patru stații de încărcare, pe listă și le vom avea în curând în comună. Avem mult de muncă, dar nu ne plângem. Există o satisfacție personală, când vezi lucrurile frumoase pe care le lași în urma ta”, ne-a spus doamna primar Tudorița Floros.

spot_imgspot_img
spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE