Un alt proiect marca Făgădău anulat de instanță! “Miniature Park” nu se mai face

După ce, în urmă cu șapte zile, asociațiile non-guvernamentale „Constanța Altfel” și ”Liga pentru drepturile constănțenilor” au reușit să obțină o primă victorie, în instanță, împotriva ”Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța” și după ce, acum patru zile, Tribunalul Constanța a suspendat Regulamentul de acces în zona peninsulară a orașului, iată că ieri, a venit o nouă sentință care lovește la temelia administrației Făgădău.

Așa cum ne-a informat, Asociația „Constanța Altfel” a reușit să obțină, ieri 10 iunie, o decizie definitivă și irevocabilă prin care este anulat proiectul intitulat „Miniature Park” din Parcul Tăbăcăriei, inițiat de primarul Decebal Făgădău și votat de Consiliul Local.

Miniature Park sau „Parcul Miniaturilor” s-ar fi concretizat prin împrejmuirea a 2 hectare de teren din Parcul Tăbăcăriei, și îngrădirea accesului constănțenilor într-un interval orar agreat de primărie.

Dar legea ne spune că accesul în parcurile publice este liber și neîngrădit, situația în care, fiind sesizată, instanța de judecată s-a văzut obligată să anuleze și această aberație a cabinetului Făgădău.

Miniature Park, proiect
Miniature Park, proiect

Din datele prezentate de Asociația „Constanța Altfel” mai aflăm că, doar căsuța de bilete din lemn a Parcului de Miniaturi ar costa 160.000 euro! O sumă fără îndoială impresionantă și aberantă în același timp. Această căsuță de bilete urma să fie ridicată pe o fundație din beton, înaltă de 90 cm, similară cu structura fundației unei case în toată regula.

Proiectul în valoare totală de 5 000 0000 lei, urma să fie finanțat din fonduri nerambursabile, dar în condițiile acestei decizii, pe data de 30.06.2019, suma în cauză se va pierde.

Asociația „Constanța Altfel” este prezidată de Amiralul (r) Vergil Chițac, și reprezentată în instanță de avocata Nadina Felicia Ovanesian.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE