Un nou sondaj mincinos la PNL Constanța. Rudele președintelui Dragomir ajutate să ajungă în Parlament?

Undeva la începutul lunii decembrie, constănțenii vor merge la urne pentru a trimite reprezentanții partidelor în Parlament. O instituție atât de compromisă în ultimii ani, încât ai crede că partidele au învățat o lecție și vor încerca să trimită în rândurile senatorilor și deputaților oameni mai credibili, personaje curate, tineri competenți. Nici pomeneală, din păcate, de așa ceva.

Nu știm încă foarte clar pe cine au decis organizațiile constănțene ale partidelor să așeze pe primele locuri ale listelor, acele locuri care asigură un post călduț de parlamentar. PSD-ul tratează lucrurile extrem de discret, plecarea cuplului Mazăre/Constantinescu de la conducerea filialei urmând să se vadă cel mai probabil și-n felul în care listele de parlamentari vor fi concepute, mulți dintre supușii celor doi urmând să dispară din opțiunile de vot.

La PNL Constanța nu s-a schimbat nimic. Pentru a mima democrația și apropierea de cetățean, liderii filialei liberale din orașul nostru au pus-o din nou de un sondaj, chipurile pentru a înțelege cine sunt cei apreciați de constănțeni. Dacă data trecută, cvasianonimul Vergil Chițac a fost desemnat candidat pentru Primăria Constanța, tot în urma unui sondaj umflat cu pompa, astăzi avem de a face cu un nou sondaj cu rezultate aberante și necredibile, al cărui singur scop pare acela de a favoriza rudele și apropiații președintelui Gheorghe Dragomir.

Am intrat și noi în posesia acestui sondaj, așa că haideți să analizăm un pic rezultatele. Un sondaj efectuat pe un eșantion de 1193 de oameni, la nivelul populației adulte a județului Constanța, între 17 și 22 august, anul curent.

Finii lui Gheorghe Dragomir, Boroianu și Bourceanu, mai cunoscuți decât Cupșa sau Măndilă?

În sondajul efectuat pentru a stabili notorietatea liderilor locali, Radu Mazăre domină copios cu 98 %. De ce a mai fost sondat Radu Mazăre în acest moment, e greu de zis.

În continuare, liderii celorlalte partide, au parte de cifre mari, la care liberalii pot doar visa. Singurul care salvează dreapta constănțeană este Puiu Hasotti cu un frumos 53 %, un frumos procent strâns în patru mandate de parlamentar în care n-a făcut absolut nimic pentru constănțeni. Pe celalalte două locuri ale podiumului, recent candidatul Vergil Chițac, care va prinde mai mult ca sigur un loc în Senatul României, așa cum se știa de multă vreme și liderul PNL Constanța, Gheorghe Dragomir.

Urmează, la egalitate, în pluton, finul lui Dragomir, Robert Boroianu și deputații Mihai Lupu și Mihai Tararache, cu 13 % notorietate. Așadar, deputatul Mihai Lupu care n-a apărut nici măcar o dată public în patru ani de mandat și Robert Boroianu pe care ni-l aducem aminte după ce a eșuat lamentabil în cursa pentru candidatura la funcția de primar, fiind prins de mai multe ori cu minciuna și cu afaceri nu tocmai de ”succes” în care și-a păcălit partenerii sunt egali ca notorietate cu deputatul Mihai Tararache, care, deși nu e personajul nostru favorit, e omniprezent în spațiul virtual și în studioul televiziunilor naționale și locale? Greu de crezut.

La fel de greu de crezut că finii lui Dragomir, Septimiu Bourceanu (câți ați auzit de el?) și Robert Boroianu, sunt de două ori mai cunoscuți decât colegii lor Ovidiu Cupșa, director al Ceronav sau George Mandila. Sau chiar decât antreprenorul Cătălin Anghel care, în spațiul virtual, deține grupuri de comunicare de peste 20.000 de oameni. Mnu, pentru orice om care se uită atent, acest sondaj pare construit pentru a favoriza rudele președintelui de organizație. Dar, să mergem mai departe la capitolul favorabilitate. Adică intenție de vot.

Și la acest capitol, cel mai bine stau tot cei doi fini ai președintelui. Așadar, după toate dezvăluirile despre afacerile lui Boroianu, după ce a fost trimis la plimbare de conducerea națională a partidului, care l-a înlocuit în cursa pentru Primărie, sondajul PNL ne arată că taman pe el l-ar vota constănțenii. Pe el și pe finul Bourceanu. Iar noi trebuie să credem. La acest capitol mai apar ca favoriți ai constănțenilor însuși președintele PNL Constanța dar și fiul ”sponsorului” Matei, juniorul care a fost mutat să doarmă patru ani și la CJC, după ce a frecat menta prin Consiliul Local. Așa glumă de sondaj, mai rar.

Concluzia e simplă. PNL Constanța nu vrea să iasă din zodia pilelor și a relațiilor. Organizația condusă de Gheorghe Dragomir refuză să respecte dreapta pe care o reprezintă și să trimită în Parlament oameni noi și mai ales competenți. Fini, afini, copii de sponsori și prieteni. Asta e tot ceea ce propun liberalii și în acest an.

Și, ca să nu încheiem neapărat într-un ton trist, trebuie să vă spunem că în ceea ce privește viitorul prim ministru, Alina Gorghiu stă mai slab în preferințele oamenilor decât … Vlad Țepeș. Asta spune multe despre PNL, nu-i așa?

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE