Urmările atacurilor cu drone, din această dimineață, din Portul Reni

În această dimineață, armata rusă a efectuat două atacuri succesive cu drone asupra portului ucrainean Reni.

Din informațiile disponibile până la aceast moment, în intervalele 01:21 – 02:29 și 03:21 – 04:52 au fost lovite și distruse diverse instalații și depozite aflate în interiorul portului.  

Primul val de drone

În cursul primului atac au fost lovite 2 hale metalice, tip hangar, care au fost astfel incendiate.

Autoritățile ucrainene au intervenit imediat pentru lichidarea focului care izbucnise la cele două depozite și în casa liftului. Facilitățile aparțin societății de stat Reni MTP.

Ulterior, pompierii s-au retras într-un loc mai sigur, având în vedere că exista o nouă alarmă de atac aerian.

Al doilea atac

A urmat al doilea atac, în intervalul la 03:21 – 04:52, în urma căruia a fost distruse mai multe depozite și instalații portuare.

Astfel, un incendiu a izbucnit la un depozit de cereale, fiind afectată marfa din interior și sistemul de încărcare.

Au fost compromise astfel mari cantități de cereale, de ordinul miilor de tone iar mai multe clădiri au fost grav avariate, printre care și depozitele societății private Reni-Line SRL (3 silozuri a câte 2000 tone fiecare).

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE