Va rezista Florin Mitroi un mandat la Consiliul Județean?

Prin natura evenimentelor, am avut ocazia să-l observ mai mult decât de obicei pe Florin Mitroi, actualmente primar la Valu lui Traian, din septembrie președinte de Consiliu Județean.

Am să vă spun ceva, ce probabil n-ar trebui să vă spun, pentru că ține de o discuție privată. Când l-am cunoscut personal, pe Florin Mitroi, în urmă cu 10 ani, primul lucru pe care a ținut să-l spună a fost ”am aici în Valu un jurnalist, care a scris numai mizerii despre mine. L-am rupt cu amenzile, n-avea nimic în regulă la proprietatea pe care o deține, a venit singur și și-a cerut scuze într-un final”.

Apoi, a insistat să mă urce în mașină, să-mi arate cât de frumoasă e comuna Valu lui Traian.

Așa pare că funcționează omul Florin Mitroi. La doi poli. Foarte emoțional. Dacă ești corect cu el, îți poate fi cel mai bun prieten. Dacă-i trădezi încrederea, riști să primești un cap în gură. La propriu.

Problema e că genul acesta de suflet de artist are puține șanse să reușească în fruntea Consiliului Județean, o instituție cu mii de angajați și implicit mii de interese.

După conferința de presă de ieri, m-au sunat oameni din Consiliul Județean care mi-au spus: ”ce face mă? vine Mitroi și dă cu pumnul în masă și ne arată el? Ei, lasă!”.

Florin Mitroi nu minte, când spune că vrea din tot suflet să facă treabă, la Consiliul Județean. Problema e că, la momentul actual cel puțin, nu pare că înțelege în ce se bagă. Funcționează pe emoțional, nu pe rațiune.

Spre exemplu, spune că vrea să schimbe modul de lucru în Spitalul Județean, pentru că a trăit o situație tristă acolo, în urmă cu 14 ani. Adevărul este însă că în spital poți investi miliarde de euro și tot nu vei rezolva problemele, care țin mai degrabă de un sistem viciat de la nivel național.

Spune că vrea să reducă prețul apei. Nici nu va ridica telefonul să propună o asemenea măsură, că va primi la rândul lui douăzeci de telefoane de prin alte părți, ca să uite de o asemenea posibilitate.

Spune că va readuce la viață Spitalul de Oase de la Eforie. Probabil își imaginează că dă un pic cu var și gata. O să aibă o surpriză, doar situația documentelor în privința acestui obiectiv îi va înghiți vreo doi ani.

Spune că-l vrea pe Florin Goidea în funcția de administrator public. Din nou, judecă lucrurile emoțional. Domnul Goidea e un om bun, dar e mult mai competent pe zona de port, decât ar fi în funcția de la Consiliul Județean.

Florin Mitroi pare într-o perioadă a vieții în care crede că forța binelui poate muta munții. La Consiliul Județean însă nu va reuși așa. În instituția respectivă, în jur de 86 % dintre angajați sunt PSD-iști. Și vor încerca la modul disperat să-i distrugă imaginea viitorului președinte, în baza unei logici simple. PNL Constanța și-a trimis la conducerea CJC cel mai bun reprezentant, iar dacă exact omul cel mai bun al liberalilor eșuează, PSD va domni pentru următoarele cinci mandate în instituție.

La Consiliul Județean, așa cum este instituția în acest moment, nu poți schimba lucrurile cu vorba bună. Acolo trebuie să intri cu biciul, să tai răul din rădăcină, să institui disciplină și organizare.

Ieri, la o ședință privată pe care au ținut-o liberalii, unul dintre cei prezenți și-a spus părerea, în termeni mai duri, despre activitatea colegilor săi. Oamenii care au fost în sală spun că Florin Mitroi a izbucnit în lacrimi, l-a luat în brațe pe om, și l-a rugat să fie alături de el.

Înțelegeți de ce nu cred că Mitroi va rezista un mandat în fruntea unei instituții în care veninul se servește în loc de cafea dimineața?

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE