Vergil Chițac, acuzat de Felicia Ovanesian că protejează “rechinii” imobiliari. “RIP Constanța Altfel”

Felicia Ovanesian a revenit cu o postare prin care arată, cu dovezi, că Asociația Constanța Altfel, înființată pentru a proteja orașul de abuzurile dezvoltatorilor imobiliari, și-a schimbat în acest moment optica și renunță la procesele deschise împotriva acestora. Această schimbare de atitudine ar veni, conform Feliciei Ovanesian, chiar de la primarul Vergil Chițac. 

„DACĂ E TRĂDARE, ADICĂ DACĂ O CER INTERESELE ( …), FIE. DAR CEL PUȚIN SĂ O ȘTIM ȘI NOI.
Dacă vă amintiți lupta acerbă a Asociației Constanța Altfel cu „rechinii imobiliari”, dacă ați avut credința că schimbând vechiul cu noul vom avea un urbanism ireproșabil, dacă ați și votat în 2020 gândindu-vă că pe viitor veți fi puși la adăpost de orice abuz în materie de urbanism, aflați că v-ați înșelat. Că ați fost, am fost mințiți la modul cel mai lipsit de scrupule posibil.
Asociația Constanța Altfel a renunțat deja, inclusiv prin nepromovarea căilor de atac, ÎNCEPÂND CU ANUL 2021, la multe din litigiile aflate pe rolul instanțelor și care aveau ca obiect anularea de autorizații de construire pe care odată cineva, nu spun cine, le-a apreciat abuzive.
Cică investitorii ( pardon, „rechinii imobiliari”) atacați în aceste litigii au donat pentru refacerea spitalului de infecțioase și meritau clemență din partea asociației. Or fi donat, cine știe…
Mă întreb dacă și Arhiepiscopia a donat ceva, pentru că asociația a depus cerere renunțare și în litigiul pentru anularea autorizației care a stat la baza construcției începute acum 20 de ani și niciodată terminată din parcul Casei de Cultură. Retoric mă întreb, evident ….
Cea mai nesimțită renunțare dintre toate este însă aceea în care asociația obținuse chiar și hotărâre judecătorească de demolare a unui imobil cu „doar” de vreo 4 etaje în plus. În apel însă asociația s-a răzgândit și a depus cerere de renunțare la judecată. A solicitat expres prin aceeași cerere inclusiv anulare a hotărârii prin care s-a decis demolarea.
Dacă vă gândiți că n-are nicio vină vajnicul luptător împotriva abuzurilor cu situația descrisă pentru că domnia sa nu mai are nicio legătură cu asociația, v-a păcălit din nou. Are. Legături strânse și control total.
Dar dovada ipocriziei vine mai ales din faptul că pentru a se lua act de renunțarea la judecată este nevoie de acordul primăriei. Tacit sau explicit. Acord care va fi exprimat.
Povestea completă include discursul prin care luptătorul contra abuzurilor m-a întrebat cu ce mă încălzește pe mine faptul că un imobil ABUZIV va fi demolat. Adică ce interes am să se respecte legea.
În spatele tuturor acestor litigii a stat multă, multă muncă și foarte multă încredere a constănțenilor că a apus o epocă a abuzurilor care i-au afectat mai mult decât orice. Abuzurile în materia urbanismului. A fost nu numai multă muncă din partea asociației, a fost multă muncă a instanțelor.
Despre câte imobile abuzive au fost „băgate” în legalitate în anul 2021 nu are sens să mai pomenesc. Poate și în 2022, când nu mi se mai permitea să verific și orice documentație ceream nu se mai găsea. Au intrat în legalitate inclusiv imobile pentru care intrarea în legalitate a fost refuzată de fosta administrație.
După renunțarea la judecată în litigiul cu demolarea ar trebui să urmeze pasul cel mai greu: recepția, că doar nu o să rămână „rechinul” cu imobilul nevândut. Dar cum să recepționezi un imobil cu autorizație anulată?! Așa că vor încerca să rezolve cu intrarea în legalitate săvârșind o altă nelegalitate.
#RIPConstanțaAltfel”, a scris Felicia Ovanesian.

spot_imgspot_img
spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE